Bijgewerkt: 15 juni 2024

De SP Amstelland-Meerlanden staat voor u klaar

Nieuws -> Politiek

Bron: Rik Straatman / Wikipedia
12-05-2008

De SP is er voor iedereen. Omdat wij graag weten wat er leeft in Amstelveen komen wij naar u toe. Vrijdag 16 mei lopen we rond tijdens de weekmarkt op het Stadshart van 10.00 tot 14.00 uur. Op zaterdag 17 mei vindt u ons van 12.00 tot 15.00 uur voor buurtcentrum de Bolder. Dit ligt naast winkelcentrum Groenhof.

Heeft u vragen, klachten of wilt u meer weten over wat de SP voor u kan doen, spreek dan gerust iemand van ons aan. Wij zijn te herkennen aan de hesjes met het opdruk SP en de bekende tomaat. Wij hopen u op een van beide dagen te spreken.

Wat is SP?

De Socialistische Partij (SP) is een Nederlandse politieke partij van socialistische signatuur, die sinds mei 1994 als oppositiepartij vertegenwoordigd is in de Tweede Kamer.

SP Amstelveen
(SP - 2006)

Het logo van SP met een tomaat. Sinds 1994 gebruikt de SP een tomaat als logo. Deze staat volgens de partij symbool voor protest


Hoewel voortgekomen uit de maoïstische beweging van de jaren '70, staat de partij tegenwoordig een gematigder socialisme voor gebaseerd op de. De SP is de derde partij van Nederland in ledenaantal en Tweede Kamerzetels.

SP in Amstelveen

De Socialistische Partij is op dit moment niet vertegenwoordigd in de Amstelveense gemeenteraad. Onder leiding van Mischa Lemaire werd eerder nog onderzoek gevoerd naar mogelijke bouwfraude in Amstelveen (zie Ad Bos zaak), maar in november 2005 heeft hij zijn functie bij de lokale SP neergelegd. Lemaire wist de SP zonder dat de partij deel uitmaakte van de gemeenteraad op de politieke kaart te zetten.

In januari 2006 is de Socialistische Partij en Liberaal Amstelveen hebben zich uit de gemeenteraadverkiezingen teruggetrokken. De partij concentreert zich op de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Lees meer: over de SPAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.