Bijgewerkt: 3 december 2021

De SP staat stil bij sluiting van de Bibliotheek Middenhoven

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
09-01-2012

Zaterdag 14 januari 2012 zal de fractie van de SP-Amstelveen stilstaan bij de sluiting van de bibliotheek Middenhoven. Tussen 12 en 13 uur zal de SP klaarstaan met koffie en cake voor de bezoekers van deze bibliotheek. De SP nodigt ook alle buurtbewoners, die het besluit om de bibliotheek te sluiten betreuren uit om samen met ons een laatste gedenkmoment te beleven.

Orion Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

De SP in Orion. De bibliotheek in de wijk Middenhoven wordt op zondag 15 januari 2012 gesloten


De SP betreurt het ten zeerste dat de bezuinigingen van het college op de bibliotheek uiteindelijk geleid hebben tot de sluiting van het filiaal in Middenhoven. Ondanks de vele handtekeningen van met name kinderen uit de omgeving. Een motie van de SP in de raad van juli vorig jaar redde het niet. Ondanks het feit dat er blijkbaar wel geld is.

Het college maakt bijvoorbeeld wel € 1.000.000 vrij voor de Stadsschouwburg op het Stadshart. De cultuurstrip op het Stadshart wordt belangrijker gevonden, dan de voorzieningen in de wijken. De SP deelt deze mening niet!

Hoewel de sluiting nu onvermijdelijk daar is, wil de SP dit moment niet zo maar laten passeren. Het is goed om stil te staan bij de consequenties van bezuinigingen op cultuur, met name als deze raken aan een belangrijke buurtvoorziening zoals de bibliotheek in Middenhoven.

Daarom zal de SP op de laatste openingsdag, zaterdag 14 januari 2012, aanwezig zijn bij de bibliotheek Middenhoven, van 12 uur tot 13 uur om aldaar afscheid te nemen van de bibliotheek. Daarbij roepen we iedereen die het besluit betreurt op om ook te komen en samen met ons een laatste welverdiende eer te betonen aan deze buurtbibliotheek. Daarbij zorgt de SP voor  een kop koffie en een plak cake als ‘troost’ voor het heengaan van deze bibliotheek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS