Bijgewerkt: 1 december 2022

De VVD-Amstelveen fractie bezocht Schaatsvereniging De Poelster

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
18-09-2017

De VVD fractie in Amstelveen gaat graag op bezoek bij bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties in Amstelveen. Een goede gelegenheid om te luisteren naar de ervaringen en wensen van onze Amstelveense instellingen. Zo bracht de fractie maandag 11 september 2017 een bezoek aan de Schaatsvereniging De Poelster. Directe aanleiding voor het gesprek met De Poelster waren de vragen die de vereniging heeft over de kwaliteit van de ijsbaan en de ontwikkelingen aan de Poeloever rond Poels’ Up. Met het stormachtige begin van de herfst afgelopen week is het natuurlijk ook belangrijk goed voorbereid te zijn op een strenge winter, waarin de schaatsen onder gebonden kunnen worden. De fractie werd gastvrij ontvangen door Ton Post, Wieneke van Rossum en Bob Schrage.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2017)

De VVD-Amstelveen fractie op bezoek bij Schaatsvereniging De Poelster


De vereniging is opgericht in 1964 en heeft een lange historie in Amstelveen. Zodra er vorst genoeg is, zorgt De Poelster met de vele vrijwilligers die daaraan bijdragen voor schaatsplezier aan De Poel. Ook heeft de vereniging vele jaren gezorgd voor het ijsbaantje in het Stadshart. Daarnaast verzorgt de vereniging al jaren schaatslessen voor jong en oud op de Jaap Edenbaan (voor meer informatie hierover zie http://poelster.nl/.

De Poelster heeft zorgen over de ijsbaan aan De Poel. De veengrond, waarop de ijsbaan ligt is poreus en zacht. Het water loopt daarmee te snel weg. Het dijkje rond de ijsbaan zou versterkt moeten worden met klei. Verder zou de vereniging graag haar activiteiten verbreden. Uiteindelijk kan er in het Nederlandse klimaat in de winter meestal maar kort geschaatst worden. In het gesprek tussen de vereniging en de VVD fractie komen diverse nieuwe ideeën naar voren.

Goed om de mogelijkheden daarvan nader te verkennen. Het nieuwe zwembad Poel’s Up kan ook een mooie stimulans zijn om de sportieve en recreatieve functie van het gebied verder te ontwikkelen. De VVD fractie had veel waardering voor de inzet van de vrijwilligers van de vereniging en onderzoekt graag samen de verdere ontwikkelmogelijkheden en mogelijke verbreding van activiteiten in het gebied. Na deze constatering werd een interessant bezoek van de VVD fractie aan de Schaatsvereniging De Poelster afgesloten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.