Bijgewerkt: 28 november 2021

De VVD-Amstelveen fractie bezocht zorgorganisatie Ons Tweede Thuis

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
23-12-2014

In januari is het zover. Dan wordt ook in Amstelveen één van de belangrijkste decentralisaties tussen Rijk en gemeenten doorgevoerd. De gemeente is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de WMO-zorg en de jeugdzorg. Een goede reden voor de VVD fractie in Amstelveen om een bezoek te brengen aan Ons Tweede Thuis op 15 december 2014. Deze organisatie heeft in Amstelveen een belangrijke functie bij de uitvoering van de zorgtaken, zowel extramuraal als intramuraal.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2014)

De VVD-Amstelveen fractie bezocht zorgorganisatie Ons Tweede Thuis in Westwijk


Ons Tweede Thuis biedt aan ongeveer 500 mensen zorg, waarvan ongeveer 340 uit Amstelveen. Dat kan een plek om te wonen zijn, maar ook het bieden van ondersteuning thuis en bij het begeleid werken. Roel de Bruijn, bestuurder van Ons Tweede Thuis gaf een heldere toelichting op de veranderingen die Ons Tweede Thuis doorvoert om adequaat in te spelen op de veranderingen in de wet - en regelgeving.

Door processen anders en waar mogelijk doelmatiger in te richten en de samenwerking met ouders, familie en andere betrokkenen in het netwerk van de zorgcliënten te vergroten voert Ons Tweede Thuis een omvangrijke bezuiniging door en blijft de kwaliteit van zorg geborgd. “Steeds kijken wat een cliënt en zijn netwerk kunnen en aankunnen. Maar we zijn ervan overtuigd: als cliënten kunnen participeren op hun eigen voorziening en in de samenleving en als ouders, of familie kunnen meepraten en meedoen, dan vergroot dit de kwaliteit van leven van onze cliënten”, aldus Roel de Bruijn. Ons Tweede Thuis is met een nieuw besturingsmodel, een herijkte zorgvisie en een effectieve samenwerking met de gemeente, mantelzorgers en andere vrijwilligers klaar voor het continueren van goede zorg in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS