Bijgewerkt: 8 december 2021

De VVD-fractie op bezoek bij de Volksuniversiteit Amstelland

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
08-09-2011

Onder het motto 'vraag de Amstelvener hoe het ermee gaat' heeft de VVD-Amstelveen een bezoek gebracht aan de Volksuniversiteit Amstelland. Dit werd gecombineerd met een fractievergadering op locatie.

Zo slaat de VVD 2 vliegen in 1 klap: een kijkje nemen binnen de muren van een Amstelveense instelling en de raadsvergadering voorbereiden, waar voor volgende week onder andere de structuurvisie 2025+ op de agenda staat. (visie op Amstelveense woningbouw, natuur, openbaar vervoer en wegennet)

vvd Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2011)

De VVD-Amstelveen fractie op bezoek bij de Volksuniversiteit Amstelland


De leden van de VVD-fractie werden ontvangen door de directeur Herbert Bos.  'De Volksuniversiteit is een volwassen en moderne educatieve instelling, waar sinds jaar en dag veel inwoners van onze regio dankbaar gebruik van maken.’ Momenteel maken 3500 cursisten gebruik van het cursusaanbod. Het biedt voor iedereen wat wils, van een verscheidenheid aan talen tot een cursus Franse schilderkunst van de 17e tot 20e eeuw. Men is nu alweer 10 jaar gevestigd in het Amstelveense Stadshart.

In deze economisch onzekere  tijden kwamen natuurlijk ook de bezuinigingen aan bod, die zijn ingesteld door dit college en de komende jaren moeten worden doorgevoerd. Bos probeert hierbij niet in te leveren op de dienstverlening. Dit lijkt te lukken. Het viel de fractieleden op, hoe inventief de Volksuniversiteit probeert om te gaan met de opgelegde bezuinigingen. Ook de VVD probeerde nog wat ideeën te opperen over mogelijke besparingen, of extra inkomsten.

Eerder dit jaar ging de VVD al op bezoek bij het Amstelveens Sportbedrijf en kreeg een goed beeld van, hoe zij proberen het sportklimaat in Amstelveen te stimuleren. Op deze wijze krijgt de VVD inzicht in wat er in Amstelveen speelt en wordt men meteen bijgepraat vanuit de praktijk. De eerst volgende keer gaat de fractie op bezoek bij de Maarten Luther King School. Wilt u de VVD-fractie ook een keer bij uw vereniging, of club ontvangen? Laat het ons weten via www.vvd-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.