Bijgewerkt: 6 december 2021

De VVD ontkent de feiten

Nieuws -> Politiek

Bron: Pvda-Amstelveen
21-04-2011

VVD ontkent de feiten….speelt op de man…..blijft hangen in verleden…..dat is inhoudelijk jammer en slecht voor Amstelveen!

Na de coalitievorming en de algemene beschouwingen heb ik de wethouder aanbevolen om de in het collegeakkoord opgenomen zin over toezegging behoud sociale woonvoorraad (kernvoorraad ) boven zijn bed te hangen. Ik heb hem gezegd, dat ik benieuwd was, hoe hij dat ging doen in het licht van de plannen van de coalitie.

Ik heb de wethouder namens de PvdA toen gecomplimenteerd, dat hij namens het college zou werken aan doorstroming en dat mede daardoor o.a. seniorenwoningen een extra aandachtspunt voor het college zouden zijn. Extra eengezinswoningen konden zo vrij komen voor starters en doorstroming op de wachtlijsten voor sociale woningbouw kon ontstaan.

Brandes  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jeroen Brandes, Pvda-Amstelveen woordvoerder Wonen


Sinds dit huidige college woningbouwprojecten naar de raad bracht, zijn in alle projecten de sociale woningen uit de plannen gehaald. In deze moeilijke tijden is gekozen voor grondopbrengst en winstgevendheid. Een politieke keuze, niet ( altijd ) die van de PvdA.

De PvdA constateert slechts, dat de sociale woonvoorraad ( kernvoorraad ) nooit op hetzelfde niveau kan blijven, iets wat dit college wel beloofde. Mede daarom heb ik in januari 2011 vragen gesteld aan de wethouder. De antwoorden heb ik correct ontvangen. De zorg is slechts groter geworden.

De PvdA maakt zich zorgen om woningen voor starters, senioren en middeninkomens. Doorstroming kan op meerdere manieren op gang gebracht worden. De kansen die langs komen worden echter niet aangegrepen. Het college kan nog zoveel beweren, nog zoveel oude koeien zoeken, het kan de feiten van dit moment niet ontkennen: het college kiest voor duur, niet voor sociaal.

Ik heb als woordvoerder slechts dit project aangegrepen om wederom op de sociale woonvoorraad te letten, omdat juist hier in de originele plannen seniorenappartementen opgenomen waren. In deze wijk veel mogelijkheden waren om tot doorstroming te komen. De PvdA had dus liever hier de mogelijkheid genomen deze doorstroming op gang te brengen.

De mindere financiële opbrengst hadden we graag gecompenseerd in bv het woonproject Middenwaard. De PvdA begrijpt ook, dat in deze tijd soms gekozen moet worden voor financiën om groen en onderwijshuisvesting te kunnen betalen. We hadden en/en kunnen doen! Financiën en sociaal! Senioren en starters ! Middeninkomens en Amstelveners !

Nooit heb ik de VVD aangesproken,( ik weet, dat ze andere woningkeuzes maken ) ik heb “slechts” over het college gesproken. Ik heb sinds ik woordvoerder ben constructief aandacht gevraagd en slechts de feiten benoemd. Ik spreek over het college, het huidige college. Het college waarvan ik weet dat Christen Unie sociale woningbouw belangrijk vindt, waarvan ik weet dat het CDA in reactie nogmaals duidelijk maakt, dat kernvoorraad behouden blijft.

Het college, waarin de wethouder van BBA-huize is en dat momenteel andere keuzes maakt ( feitelijk ) dan wat ze zegt te gaan doen. Het verleden is verleden. De PvdA kijkt vooruit. Tot slot heb ik als woordvoerder nooit over VVD-ers gesproken, ik heb het over Amstelveners gehad.

Het is jammer, dat niet naar feiten gekeken is, maar slechts naar politieke tegenstellingen. Daar wordt Amstelveen niet mooier en beter van.  De “oude Koe” over praktijkruimten is een discussie, die ik graag los zie van de vraag over huisvesting. Het is alleen jammer, dat daar wederom niet een college maar personen op aangesproken worden. Oproep : VVD we moeten het samen doen, feitelijk en objectief niet voor de politici, maar voor de Amstelveners!

Jeroen Brandes, Pvda-Amstelveen woordvoerder WonenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.