Bijgewerkt: 2 december 2021

De VVD organiseerde een bijeenkomst voor leraren in Uithoorn

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
30-01-2020

Woensdagavond 29 januari 2020, aan de vooravond van de landelijke onderwijsstaking heeft de VVD een bijeenkomst voor leraren in Uithoorn georganiseerd. VVD Kamerleden en onderwijsexperts Rudmer Heerema, Bart Smals en Dennis Wiersma gingen het gesprek aan over lerarentekort en andere problemen in het onderwijs. Namens de Amstelveense VVD-fractie was Bas Zwart, woordvoerder Onderwijs, ook aanwezig.

Foto Amstelveen
(Foto Bas Zwart - 2020)

Rudmer Heerema (VVD) woordvoerder Sport en Onderwijs in de Tweede Kamer in basisschool Het Duet tijdens de discussie


Momenteel wordt gewerkt aan het nieuwe verkiezingsprogramma. Het doel van Rudmer Heerema was om vooral te luisteren en informatie op te halen. Wat moet er anders, beter en hoe? Er waren veel leraren naar basisschool Het Duet gekomen, ook uit Amstelveen.  De leraren deelden hun ideeën hoe het leraarschap aansprekender en het onderwijs beter te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Bas Zwart - 2020)

Vlnr.: Rudmer Heerema (VVD), Tim Kroes (leerkracht Piet Heinschool Amstelveen) en Bas Zwart (VVD Amstelveen)


Geld is belangrijk, maar het gaat er vooral om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken. Daarmee is het lerarentekort morgen niet opgelost. Veel oplossingen kwamen voorbij. Van de Pabo tot kinderopvang en van passend onderwijs tot de doorgroeimogelijkheden. De ondersteuning in de klas door onderwijsassistenten en hun baanzekerheid is heel belangrijk. Dat was voor leraren ook een belangrijke reden om het werk neer te leggen.

Bas Zwart raadslid VVD-Amstelveen: 'Wanneer je mensen vraagt wie, na ouders, de meeste invloed op hun jeugd heeft gehad, dan wordt vaak een leraar genoemd. Ik heb veel bevlogen leerkrachten gezien en daar moeten we als samenleving heel zuinig op zijn.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS