Bijgewerkt: 28 juni 2022

De VVD wil einde aan de auto-inbraken in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
28-06-2018

De gemeente Amstelveen scoort hoog op veiligheid. Uit de landelijke veiligheidsmonitor blijkt dat Amstelveen een van de veiligste middelgrote gemeenten is van Nederland. Het aantal auto-inbraken is in 2017 zelfs met bijna 40 % gedaald. Hier is de VVD zeer content over. De afgelopen maanden zijn er echter weer een groeiend aantal meldingen geweest over auto-inbraken. Veel Amstelveners zijn slachtoffer en hebben genoeg van dit soort praktijken.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2018)

Jacinta van den Heuvel met Benjamin Smalhout gemeenteraadslid van VVD-Amstelveen, woordvoerder Veiligheid en openbare orde


De VVD in de maatschappij. Afgelopen week heeft de VVD contact gezocht met een slachtoffer van een auto-inbraak, Jacinta van den Heuvel. Jacinta is werkzaam voor een groot bedrijf en is met haar gezin ruim tien jaar woonachtig in Amstelveen. Haar auto parkeert zij steevast in de straat voor haar woning. Toen zij op een werkdag in haar auto wilde stappen constateerde zij dat haar autoruit was ingeslagen.  Zowel het stuur als de airbag waren ontvreemd.

Plan van aanpak. De VVD-Amstelveen wil paal en perk stellen aan het groeiend aantal auto-inbraken. Het is van groot belang dat Amstelveners zorgeloos kunnen werken, wonen en leven. VVD woordvoerder veiligheid en openbare orde Benjamin Smalhout zal in de commissie ABM van 5 juli 2018 vragen stellen over de toename van het aantal auto-inbraken. Verder gaat de VVD-fractie werken aan een plan van aanpak om een einde te maken aan de groeiende inbraakgolf.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.