Bijgewerkt: 28 november 2022

De actie vuile was van SP-Amstelveen bij raadhuis druk bezocht

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
04-02-2018

Op donderdag 1 februari 2018 hebben de leden van de SP-Amstelveen samen met de FNV een succesvolle protestactie georganiseerd bij het raadhuis. De opkomst was groot. Statushouders en minima zijn het beu om als tweederangs burgers behandeld te worden en vonden het tijd om dat eens goed aan iedereen duidelijk te maken. Het was tijd om de ‘vuile was’ buiten te hangen. En dat hebben ze dan ook gedaan.

De lokale politiek is uitgenodigd om in gesprek te gaan met de statushouders en de minima. Twee partijen hebben aan deze oproep gehoor gegeven: GroenLinks en de Ouderen Combinatie Amstelveen (OCA). Een zware tegenslag voor de demonstranten die graag hun verhaal kwijt wilden aan de politici.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Marina Casadei raadslid van SP-AmstelveenMarina Casadei: 'Ik vind het laf. Ik hoor het college en de raadsleden constant roepen hoe begaan ze zijn met de kwetsbare medemens. Maar deze unieke kans om nu eens zélf met statushouders en mensen die in de schulden zitten te spreken laten ze aan zich voorbij gaan. Tijdens de demonstratie reed wethouder Veeningen (D66) notabene de parkeergarage in. Ze kwam daarna niet naar buiten om met de demonstraten te praten. Daaruit kan ik opmaken, dat deze politici liever óver dan mét de mensen praten. Of misschien alleen met mensen willen spreken en op de foto gaan als ze daar zichzelf als ‘weldoener’ mee kunnen profileren.”

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2018)

Wil Roode kandidaat raadslid van SP-Amstelveen voor het raadhuis in actieAlle fracties alsmede het college hebben inmiddels het Zwartboek 2.0 ontvangen. Daarin staat te lezen hoe mensen die het al moeilijk hebben door deze gemeente nóg verder in de ellende worden gestort. Tijdens de commissievergadering van Algemeen Bestuur en Middelen konden de raadsleden en het college er niet meer omheen. Er werd onder meer door drie moedige statushouders ingesproken en een van hen heeft de voorzitter van de commissie het Zwartboek 2.0 overhandigd. De publiekstribune zat helemaal vol met mensen die hun steun wilden betuigen. De raadsleden hadden niet veel vragen. D66-Amstelveen raadslid Van der Steenhoven voelde zich ‘overvallen’ en had graag ‘aan de voorkant meegenomen willen worden’. Inspreker Wil Roode herinnerde hem maar weer eens aan het vorige zwartboek en PMA-rapport, waar D66-wethouder Veeningen zich niet in herkende en waar vervolgens door de raad niets meer mee werd gedaan.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2018)

De vuile was van SP-Amstelveen hangt voor het raadhuisDat de collegepartijen zich blind en doof houden voor de vele misstanden is niet verwonderlijk. Het is verkiezingstijd en zij willen vooral naar buiten brengen hoe goed ze het de afgelopen raadsperiode hebben gedaan. Opvallend is wel, dat er inmiddels een keer per week klachtencoördinatoren bij vluchtelingenwerk aanwezig zijn. Ook wordt er maar weer eens een klanttevredenheidsonderzoek tegenaan gegooid. Dit is de reactie van het college naar aanleiding van de klachten die zijn ingediend. Maar het kille en onmenselijke beleid heeft tot nu toe als resultaat dat de meeste mensen bang zijn voor de gemeente en voor het gemeentelijk re-integratiebureau Matchez.

Foto Amstelveen
(Foto SP-Amstelveen - 2018)

Tijdens de commissievergadering van Algemeen Bestuur en Middelen overhandigt Karem Othman, een statushouder aan Rob Ellermeijer de voorzitter van de commissie het Zwartboek 2.0Met de actie 'Vuile Was' en het Zwartboek 2.0 (pdf 74 pagina’s) wil de SP een cultuuromslag teweeg brengen. Als het college blijft vasthouden aan het keiharde participatiebeleid dan gaat de SP door met actie voeren. Als we daarvoor nog meer zwartboeken en demonstraties nodig hebben dan komen die er, dus het college kan beter gaan luisteren!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.