Bijgewerkt: 25 juni 2022

De amateurkunstmarkt expositie 2020 van SAKB is online

Nieuws -> Cultuur

Bron: Carin de Koning SAKB KunstLokaal
24-05-2020

Op 7 juni 2020 zou de jaarlijkse amateurkunstmarkt plaats vinden in het Oude Dorp, georganiseerd door SAKB KunstLokaal. Een dergelijke gezellige en knusse markt past helaas niet in de anderhalvemetersamenleving. SAKB KunstLokaal heeft er iets op bedacht: een online amateurkunstmarkt.

Foto Amstelveen
(Foto Annemieke Schrama Gauw - 2020)

Annemieke Schrama Gauw - 'Vergankelijkheid' - beeldhouwwerk


Op www.kunstmarktamstelveen.nl kun je al veel kramen van enthousiaste amateurkunstenaars bezoeken. Er is een veelheid aan technieken te bewonderen, zoals landschappen in aquarel, tekeningen, keramiek, portretten in acryl, stillevens in olieverf, beeldhouwwerk, macramé kleden en zijdeschilderingen. De gezellige marktsfeer van voorgaande jaren missen we natuurlijk wel, maar op deze site kun je toch goed zien hoe hoog de kwaliteit is van de deelnemers.

Foto Amstelveen
(Foto Rik Verdenius - 2020)

Rik Verdenius- 'Uiterwaarden bij Zaltbommel' - aquarel


Bovendien is het een echte markt: als je op een kunstwerk valt, kun je het kopen en het mee naar huis nemen. De kunstenaars zijn daarvoor te benaderen via e-mail of telefoon. Ook als je graag wat informatie wilt (‘Hoe heb je dat gedaan?’ ‘Waar kan ik dat zelf leren?’), kun je contact met hen opnemen. En heb je zin om mee te doen en je eigen werk te laten zien? Deelname is nu gratis, je hoeft geen stand te huren. Met één klik kun je je aanmelden.

Foto Amstelveen
(Foto Dinie Stelling-Mensing - 2020)

Dinie Stelling-Mensing - 'Bloeiend' - keramiek op plaat met Mica korrels


Bij SAKB KunstLokaal wordt intussen diep nagedacht over de mogelijkheden om in september de cursussen weer op te starten in overeenstemming met de coronamaatregelen. Het bestuur is daarover in nauw overleg met de gemeente om te kijken welke aanpassingen er gerealiseerd kunnen worden. Het cursusaanbod ligt klaar. De flyer ligt er. Op www.sakb.nl kun je alvast een passende creatieve cursus en/of workshop uitkiezen. Misschien is het wel zinvol om dat tijdig te doen, omdat er zeer waarschijnlijk minder cursisten deel kunnen nemen dan in normale tijden. Wie het eerst komt, het eerst maalt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.