Bijgewerkt: 1 december 2022

De bewoners van de Jeanne d'Arclaan verdienen beter

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
27-10-2015

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Vorige week ben ik op bezoek geweest bij bewoners van de Jeannne d'Arclaan. Hun flat uit 1966 kampt met achterstallig onderhoud. Ook in de gemeenteraad is aandacht gevraagd voor de situatie. Het was treurige toestand wat ik aantrof. Daarom ga ik deze week een beroep doen op woningcorporatie Eigen Haard om verbeteringen snel uit te voeren.

Foto Amstelveen
(Foto H. Raat - 2015)

Wethouder Raat in de flat aan de Jeannne d'Arclaan


Als je voor de flat staat, dan is al snel duidelijk, dat het niet goed gaat. Ruiten die gebarsten zijn, de toegangsdeur heeft zijn beste tijd gehad en het ziet er verlopen uit. Samen met beleidsadviseur wonen Annemarieke Volkstedt word ik door bewoners Christi de Lange en Andre Kamstra rondgeleid. Binnen in de appartementen blijkt, dat vooral de isolatie een groot probleem is. Andre Kamstra vertelde me, dat hij de centrale verwarming niet meer gebruikt. Hij heeft elektrische kachels. Zo is het sneller warmer, omdat de verwarming tegen de slecht geïsoleerde buitenmuren staat.

Foto Amstelveen
(Foto H. Raat - 2015)

Flatbewoner Andre Kamstra in gesprek met Herbert Raat, wethouder Wonen


Het is niet allemaal negatief. De plek, waar flat staat is echt Amstelveens met veel groen. En bij de entree hebben bewoners planten geplaatst om de boel een beetje op te vrolijken. De opgave voor de komende collegeperiodes is, dat onze woningvoorraad niet verslonst en dat eigenaren en corporaties, zoals Eigen Haard, investeren in de bestaande woningen. De grote opdracht is niet spectaculaire nieuwbouw, maar het opknappen en onderhouden van de bestaande wijken. Wellicht minder opwindend voor wethouders, of directeuren met ambities die ‘hun geurvlag willen achterlaten’ zoals Martin Sommer, politiek commentator van de Volkskrant, schreef op 4 oktober 2014. Maar van groot belang voor de toekomst van Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.