Bijgewerkt: 24 juli 2024

De coalitiebesprekingen vorderen in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveenweb
22-03-2010

Niet alleen de redactie van Amstelveenweb, maar vele mensen in de stad, zijn zeer benieuwd, hoe met de coalitiebesprekingen gaat tussen de winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Herbert Raat, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen


In een telefonisch interview vertelde Herbert Raat, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen, dat de coalitiebesprekingen zeker nog twee weken zullen duren en zijn partij gaat verdere besprekingen voeren met Burgerbelangen Amstelveen, CDA, de Ouderen Combinatie Amstelveen en de ChristenUnie.

Raat: 'Wij gaan ons sterk maken voor de coalitiebesprekingen en op deze manier hebben wij er bij in de raad 19 zetels.' Vervolgens vertelde de heer Raat, dat met de genoemde partijen de VVD goed vertrouwen heeft, om een college te kunnen vormen, maar hij sluit bijvoorbeeld GroenLinks ook niet uit, want ze hebben in de afgelopen tijd goed gesprekken gevoerd.

Als deze besprekingen achter de rug zijn, dan krijgt waarschijnlijk Amstelveen een meer naar rechts georiënteerde college na jarenlange PvdA deelname op de politieke bühne. Het is wel interessant te noemen, dat over de meest opvallende en succesvolle partij D66, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 helemaal niet wordt gesproken als gesprekspartner.

Dus de VVD geeft een sterke draai aan de politieke sfeer van Amstelveen, alleen op een totaal andere manier, dan 4 jaar geleden, toen juist met PvdA een coalitie werd bekokstoofd en GroenLinks van de regering werd uitgesloten. Maar het laatste woord hierover is nog niet gesproken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.