Bijgewerkt: 7 september 2024

De derde week van de IkToon Maand in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amateurkunst Amstelveen
18-06-2024

We zitten midden in IkToon, de Maand van de Amateurkunst: een periode, waarin Amstelveen haar rijke amateurkunstscene viert. Ook deze week staan er weer veel activiteiten op de agenda die jouw creatieve behoeftes vervullen. Wat dacht je van meeslepende blaasmuziek, ritmisch slagwerk of een betoverende musicalvoorstelling.

Amstelveen bruist van de creativiteit en amateurkunstenaars delen dat maar wat graag met de rest van de regio. Ontdek wat er deze week op het programma staat en laat je inspireren door de passie en het talent van lokale artiesten. Kom langs, ontdek hoeveel plezier je kan hebben met het maken van muziek en vergeet vooral niet om tickets te kopen voor de bijzondere voorstelling van Petticoat.

Foto Amstelveen
(Foto Seniorenorkest Amstelland - 2023)

Het Seniorenorkest Amstelland speelt in het Amstelpark tijdens hun voorjaarsconcert op 4 juni 2023

Trommels en trompetten. Ben je geïnteresseerd in blaasmuziek? Ontdek dan de klanken van het Seniorenorkest, tijdens de openbare repetitie op donderdag 20 juni 2024. Vanaf 13u ben je welkom in Dorpshuis De Nesse. Het orkest speelt een gevarieerd repertoire: van authentieke harmoniemuziek tot Frank Sinatra en de musical Cats. Heb je ervaring met een blaasinstrument en kun je snel een partij lezen? Dan mag je uiteraard aansluiten en meespelen.

Voorzitter Tjebbe Bosma vertelt: “Het allerleukste aan het spelen in een orkest is dat je samen met anderen muziek maakt op een manier die bij je past. Het zorgt voor sociaal contact en veel plezier, zelfs tot op hoge leeftijd.”' Dat herkennen ze ook bij Slagwerkgroep Bovenkerk, een andere muziekgroep die haar deuren opent. Hier wordt muziek gemaakt met slaginstrumenten, zoals met trommels, de xylofoon of marimba.

Deze groep houdt een aantal dagen later, op dinsdag 25 juni 2024, vanaf 20 uur een openbare repetitie in het Noorddamcentrum. Muzikant Sonja de Kwant: “Wij zijn heel toegankelijk en vinden het leuk als je eens mee komt spelen. Je hoeft hier geen eigen instrument voor mee te nemen, dat hebben wij. Noten kunnen lezen is ook niet nodig, wel is het belangrijk om een ritmegevoel te hebben. Het belooft een gezellige avond te worden!”

Foto Amstelveen
(Foto OVA Musicals - Anniek with a camera - 2024)

Leden van de Musicalvereniging OVA tijdens de repetitie van musical 'Petticoat'

Een bijzondere musical vol humor en nostalgie. Schouwburg Amstelveen maakt zich op een reeks bijzondere theatervoorstellingen van de lokale musicalvereniging OVA. Zij zullen op 21 en 22 juni 2024 drie keer de musical Petticoat spelen, onder begeleiding van een live orkest. Het verhaal is oorspronkelijk geschreven voor Chantal Janzen, met muziek van Henny Vrienten. “Het is dus een hele eer dat we deze productie mogen brengen”- vertelt speelster Amber Winkel.

Het verhaal speelt zich in de jaren 1950 af en gaat over Pattie: een meisje dat is opgegroeid in een dorpje in Groningen, maar de stoute schoenen aantrekt en naar Amsterdam vertrekt. Hier wil ze zangeres worden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Het resultaat is een hartverwarmende voorstelling, met veel humor en nostalgie.

Amber vertelt: “We zijn al sinds september aan het repeteren en ik kan inmiddels wel zeggen dat we er klaar voor zijn. Het wordt nog even spannend om te wennen aan het podium in de Schouwburg, maar we hebben er vooral heel veel zin in!” Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Schouwburg Amstelveen. Volgende week is de laatste week van de Maand van de Amateurkunst 2024. Alle activiteiten die dan nog op het programma staan, vind je op www.amateurkunstamstelveen.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.