Bijgewerkt: 29 juni 2022

De eerste 'Powervrouwen' bijeenkomst was een groot succes in Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
14-03-2016

De eerste 'Powervrouwen bijeenkomst', georganiseerd door D66-Amstelveen in het kader van Internationale Vrouwendag, was een groot succes. Museum Jan van der Togt was vrijdagavond 11 maart 2016 gevuld met bijna 60 vrouwen. Heleen van Kettwich-Verschuur, sinds 1 maart directeur van Museum Jan van der Togt, opende de avond en heette alle Amstelveense vrouwen van harte welkom op deze inspirerende avond.

Foto Amstelveen
(Foto Floortje Gordon - 2016)

De 'Powervrouwen' van Amstelveen luisteren naar gastspreekster Diana Monissen


Gastspreekster Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie wist de aanwezige vrouwen te boeien, te ontroeren en te inspireren door haar eigen kracht en kwetsbaarheid te laten zien. En ze gaf iedereen een aantal (praktische) tips mee.

Op Internationale Vrouwendag staan solidariteit en strijdbaarheid van vrouwen over de hele wereld centraal. Floortje Gordon, D66-raadslid: ‘Diana gaf een aantal keer als advies mee keuzes heel bewust te nemen. In elke situatie en op elk moment heb je altijd zelf een keuze. Door die bewust te nemen, ben je zekerder van je zaak en heb je ook meer plezier. En je bent in control in plaats van lijdend voorwerp. Of het nu privé, of zakelijk is.’

Foto Amstelveen
(Foto Floortje Gordon - 2016)

Zelfs de 'Powervrouwen' van Amstelveen drinken samen de koffie


Monissen vertelde aan de hand van haar levensverhaal waar zij het meeste van heeft geleerd, hoe ze omging met bepaalde situaties en hoe ze elke keer zelf een keuze maakte. ‘Toen we het er met elkaar over hadden dat mannen als ‘stevige leider’ worden bestempeld als ze zich niet uit het veld laten slaan, terwijl vrouwen als ‘bitch’ en ‘kenau’ worden genoemd, was het advies van Diana dat je er gewoon op voorbereid moet zijn en je er ook niet druk om moet maken. Dat was wel een eyeopener’, aldus Anne Mieke van der Vet, D66-raadslid. ‘Vrouwen zijn vaak onzeker en voelen zich aangevallen of onheus bejegend door zo’n opmerking. Maar het is natuurlijk veel beter om je er niet druk om te maken’.

Tijdens de borrel bleek dat alle vrouwen geïnspireerd waren door de Powervrouwen avond. Iedereen was er enthousiast over en hoopte dat er vaker dit soort avonden worden georganiseerd. ‘Wat ons betreft was dit de eerste in een hele reeks de komende jaren, en dat iedereen zo enthousiast was helpt daar natuurlijk enorm bij!’ besluit Gordon.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.