Bijgewerkt: 6 december 2021

De fractie van CDA-Amstelveen bezocht het bedrijf Bink Fietsen

Nieuws -> Politiek

Bron: CDA-Amstelveen
15-09-2015

Op maandag 14 september 2015 vergaderde de fractie van het CDA-Amstelveen bij MKB-ondernemer Bink Fietsen aan de Amsterdamseweg. Het CDA vergadert regelmatig op locatie. Dat is een goede gelegenheid, om met de hele fractie tegelijk, met mensen buiten de politiek van gedachten te wisselen over de kansen en problemen van Amstelveense inwoners, bedrijven en instellingen. De belangrijkste punten van afgelopen maandag waren de kansen voor een mountainbike-route in het Amsterdamse Bos en kansen voor het vergroten van de veiligheid.

Foto Amstelveen
(Foto CDA-Amstelveen - 2015)

De leden van CDA-Amstelveen in de zaak van Bink Fietsen aan de Amsterdamseweg


Bink Fietsen is al jaren op verschillende plekken in Amstelveen gevestigd geweest, sinds 4 jaar aan de Amsterdamseweg 162. Het verhaal van eigenaar Stefan Bink bevestigde, hoe je als ondernemer succesvol wordt: hij heeft een passie voor fietsen, heeft een duidelijke visie en maakt heldere keuzes, in zijn geval vooral voor sport- en recreatiefietsen. Het bevestigde ook, hoe belangrijk lokale ondernemers zijn voor de samenleving. Bink sponsort een Amstelveense triatleet met olympische ambities, Menno Koolhaas, en doet veel om zijn sport, fietsen, te stimuleren. BINK Fietsen heeft opgeleid personeel in dienst die een persoonlijke Bike Fit kunnen geven aan de klanten. Dat deze uitbreiding van het assortiment aanslaat blijkt ook uit het feit, dat BINK Fietsen inmiddels één van de grotere verkopers in Nederland is geworden van het merk Trek.Bink ziet onder zijn klanten steeds meer behoefte ontstaan aan mountainbike-routes in de buurt van Amstelveen, en ziet kansen om die in het Amsterdamse Bos te realiseren. CDA-Amstelveen burgerlid Gerard Hulsman: “Zo’n mountainbike-route zou sport en bewegen in Amstelveen aantrekkelijker maken. We zullen het college vragen de mogelijkheden daarvoor te onderzoeken, al realiseren we ons, dat daar financiële en praktische haken en ogen aan zitten.”

Ook kwam aan de orde, hoe ondernemers met elkaar een winkelgebied veilig en succesvol kunnen houden. Bijvoorbeeld door op elkaars winkels te letten en samen de straat aantrekkelijk te houden. CDA raadslid Jan-Willem Groot: “Ons bezoek bevestigde ook, dat we op de goede weg zitten met het Keurmerk Veilig Ondernemen. Naast een veiligere onderneming levert dat ook direct voordeel op door lagere verzekeringspremies.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.