Bijgewerkt: 6 december 2021

De fractie van D66-Amstelveen bezoekt Amstelveense basisscholen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
24-11-2015

Raadsleden van de Amstelveense collegepartij D66 zullen de komende weken een bezoek brengen aan verschillende Amstelveense basisscholen. De partij doet dit in het kader van de Onderwijsagenda 2015-2018. In deze onderwijsagenda, opgesteld door Maaike Veeningen D66-wethouder, staan onder andere de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven, onderwijshuisvesting en talentontwikkeling centraal.

In deze collegeperiode wordt er 500.000 euro extra per jaar uitgegeven aan de kwaliteitsverbetering van het Amstelveense onderwijs. Om deze reden hebben de wethouder en haar ambtenaren het afgelopen jaar intensieve gesprekken gevoerd met scholen, ouders en bedrijven om gezamenlijk tot een onderwijsagenda te komen. Naast de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven, is er in de onderwijsagenda ook aandacht voor het taalbeleid, ICT, techniek en talentontwikkeling.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Maaike Veeningen D66 wethouder Onderwijs


“Uit de gesprekken zijn veel ideeën naar voren gekomen,” aldus Anne-Mieke van der Vet D66-gemeenteraadslid. “Ideeën die vaak wonderwel op elkaar aan bleken te sluiten. Een aantal thema’s kwam prominent naar voren, namelijk de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt, talentontwikkeling, en aandacht voor taal.

Foto Amstelveen
(Bron D66-Amstelveen - 2014)

Anne-Mieke van der Vet, gemeenteraadslid van D66-Amstelveen, woordvoerder van OnderwijsHet is voor ons nu tijd om met een aantal aanwezige Amstelveense basisscholen te spreken over hoe deze gesprekken nu tot uitvoering zullen komen. Oftewel: wat zal dit nu gaan betekenen in de praktijk? Ik ben verheugd, dat de raadsleden van D66 Amstelveen deze gesprekken met veel plezier aangaan. Ik hoop van harte dat hier ook weer nieuwe ideeën uit voortkomen.” Meer weten over de scholen die bezocht worden? Of wanneer u kunt spreken met een D66 raadslid? Neem dan contact op via info@d66amstelveen.nl. D66 Amstelveen is ook te vinden op: Facebook  en TwitterAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.