Bijgewerkt: 6 december 2021

De geluidsoverlast door Schiphol is toegenomen

Nieuws -> Politiek

Bron: GL-Amstelveen
05-09-2011

Afgelopen zomer lijkt de geluidsoverlast door Schiphol te zijn toegenomen. Er lijken meer vliegtuigen over te komen en deze vliegtuigen lijken ook meer lawaai te veroorzaken. Amstelveen heeft veel voordelen van de nabijheid van de luchthaven, maar dit mag niet onevenredig ten koste gaan van het leefklimaat in de gemeente.

Bij de fractie van GroenLinks zijn veel klachten binnengekomen over geluidsoverlast van overvliegende vliegtuigen. Daarom zal GroenLinks op 6 september 2011 tijdens de commissie Ruimte, Wonen en Natuur hierover vragen stellen.

van Wijnen Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Tessa van Wijnen, raadslid voor GroenLinks-Amstelveen


Tessa van Wijnen: 'Het is momenteel onduidelijk wat er gebeurt rondom Schiphol, dat is onhandig. Als Amstelveen hebben we alle mogelijkheden om mee te praten over hoe we om willen gaan met geluids- en milieu overlast. Het is belangrijk, dat we daar goed gebruik van maken en in de gaten houden hoe dat uitpakt.'

Schiphol groeit en baangebruik kan wijzigen, dat moet voor Amstelveen geen zwaardere geluidsbelasting opleveren. Vorig jaar is aangekondigd, dat vliegtuigen zouden proberen nauwkeuriger aan te vliegen en waar mogelijk, glijvluchten in te zetten. Die maatregelen moeten compenseren voor het toegenomen aantal vluchten, maar dan moeten ze wel ingezet worden. Kijk ook op de rechtstreekse weergave van de geluidsmetingen van Schiphol (NOMOS)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.