Bijgewerkt: 21 juli 2024

De gemeente Amstelveen doneert 1 euro per inwoner slachtoffers van de aardbevingen

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
24-02-2023

De gemeente Amstelveen heeft besloten om per inwoner 1 euro te doneren aan het Rode Kruis of aan giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Op 6 februari 2023 heeft een zware aardbeving in Turkije en Syrië enorme schade veroorzaakt, met tienduizenden doden en gewonden, en daarnaast enorme materiële schade die nauwelijks te bevatten is.Het lijden dat is veroorzaakt door de zware aardbeving is bijna onvoorstelbaar. Een groot gebied is volledig ontwricht en hele wijken zijn verwoest. Ook Amstelveners die familie, vrienden en kennissen in het getroffen gebied hebben, zijn door deze aardbeving getroffen. Onze gedachten zijn bij de slachtoffers en hun familieleden.

Op initiatief van Fatumo Mahamed Farah raadslid van GroenLinks-Amstelveen heeft de gemeente Amstelveen uit solidariteit besloten om € 1,- per inwoner te doneren aan het Rode Kruis en giro 555 van de samenwerkende hulporganisaties. Deze donatie is bedoeld om noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de getroffen gebieden in Turkije en Syrië.

Het is hartverwarmend om te zien dat onze gemeente solidair is met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Veel Amstelveners zijn in actie gekomen en hebben hulpinitiatieven opgezet. De gemeente Amstelveen doet er alles aan om de initiatieven van inwoners en organisaties in dit verband te faciliteren en te ondersteunen. De gemeenteraadsleden die het initiatief steunen, zijn blij met de donatie.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.