Bijgewerkt: 7 december 2021

De gemeenteraad van Amstelveen wil 80 km per uur op de A9

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
07-11-2013

Tijdens de raadsvergadering over de plannen met de A9 op 6 november 2013 is de gemeenteraad unaniem akkoord gegaan met het voorstel van GroenLinks-Amstelveen voor een maximum snelheid van 80 km/uur. Hiermee hoopt de raad, dat de leefbaarheid langs de snelweg verder verbeterd wordt en bewoners minder last zullen hebben van geluidsoverlast en luchtverontreiniging.

Het voorstel van GroenLinks is, dat het college een onderbouwing te maken voor de effecten in termen van duurzaamheid, gezondheid en bereikbaarheid bij het instellen van een maximum snelheid van 80 km/uur op de A9 voor het deel door Amstelveen. Met die gegevens onder de arm gaat het college vervolgens bij de Minister en Tweede Kamer pleiten om de maximumsnelheid ook daadwerkelijk te verlagen.

mager Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Sander Mager, raadslid van GroenLinks-Amstelveen tijdens de raadsvergadering op 6 november 2013


GroenLinks-raadslid Sander Mager: “Heel veel Amstelveners hebben zorgen over de negatieve effecten van de verbreding van de A9. Zorgen over luchtkwaliteit en wat dat betekent voor hun kind met astma, zorgen over geluidsoverlast die je uit je slaap houdt of het lekker in je tuin zitten verpest, zorgen over verkeersoverlast, over onbereikbare winkels, over verlies van waardevol groen, over een stad die jaren in een bouwput verandert, zeker met de vernieuwing van het Stadshart en de ombouw van de Amstelveenlijn daar ook nog eens bij.

Een lagere maximumsnelheid is een van de manieren om te zorgen, dat een deel van die zorgen weggenomen of verminderd kunnen worden.” Mager realiseert zich, dat niet iedereen staat te juichen bij een lagere maximumsnelheid. “Ik vind het een ontzettend belangrijk signaal, dat alle partijen, ook de echte auto-partijen in de raad, dit voorstel steunen. Zo laten we aan bewoners aan bijvoorbeeld de Meander en de Van Hallweg zien, dat we er echt alles aan doen om te zorgen, dat het straks ook voor hen beter wordt, met schonere lucht, minder geluidsoverlast en minder verkeersoverlast.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.