Bijgewerkt: 15 juni 2024

De gemeenteraad van Amstelveen wil een jongerenplatform oprichten

Nieuws -> Politiek

Bron: Gemeente Amstelveen
22-06-2023

De gemeenteraad van Amstelveen heeft in de raadsvergadering van 21 juni 2023 ingestemd met een initiatiefvoorstel van VVD- Amstelveen, D66- Amstelveen, bbA, Actief voor Amstelveen en GroenLinks- Amstelveen om een jongerenplatform in te stellen.

Foto Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2023)

Vlnr.: Ewa Petiet (bbA), Elisa de Marco (VVD), Saloua Chaara (D66), Wail Kherrazi student, Michel Becker (Actief voor Amstelveen), Omran Baikari student, Ilika Polderman (GroenLinks) op 10 juni 2023 voor het raadhuis van Amstelveen

De raad wil jongeren meer betrekken bij de gemeente Amstelveen en de lokale politiek en meer ruimte voor invloed door jongeren bij politieke prioriteiten en besluiten. Ook wil de raad samenwerking met jongeren bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het jonge-renplatform Amstelveen kan de raad gevraagd en ongevraagd adviseren.

Op basis van kaders die de raad heeft gesteld, is het aan jongeren uit Amstelveen om te bepalen hoe zij te werk willen gaan. Vanuit de raad zijn vijf raadsambassadeurs aangewezen die namens de raad het aanspreekpunt zijn voor het jongerenplatform: Elisa De Marco (VVD), Saloua Chaara (D66), Ewa Petiet (bbA), Michel Becker (Actief voor Amstelveen) en Ilika Polderman (GroenLinks).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.