Bijgewerkt: 1 oktober 2023

De 'gezichten' van de Amstelveense wooncrisis!

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
01-03-2021

Op maandag 15 februari 2021 heeft de fractie van GroenLinks-Amstelveen in een persbericht gevraagd of er mensen zijn die mee willen strijden tegen het huidige, niet sociale woonbeleid van de coalitie, bestaande uit VVD, D66 en PvdA.

Naar aanleiding van die vraag zijn ontzettend veel reacties binnen gekomen. Allemaal Amstelveners die zich op dit moment in een onhoudbare woonsituatie bevinden. Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks: 'Wij willen het verhaal van alle Amstelveners in een wooncrisis kenbaar maken. Zodat het college en de andere raadsleden begrijpen dat ook woningen gebouwd moeten worden voor mensen met een lager inkomen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Cheimaa Aouni raadslid van GroenLinks-Amstelveen woordvoerder Wonen en Natuur


GroenLinks, de grootste oppositiepartij in Amstelveen, begrijpt niet waarom het college - bestaande uit VVD, D66 en PvdA - maar blijft inzetten op doorstroming. Volgens het college zijn er voldoende sociale woningen in Amstelveen en moet vooral gebouwd worden in het middensegment, zodat de mensen uit de sociale woningen doorstromen. Toch zijn er, na jarenlang dit beleid te voeren, geen cijfers die aantonen dat de doorstroming werkt. Sterker nog: de wachttijden worden steeds langer en elk jaar verdwijnen ruim 250 sociale woningen in Amstelveen uit de voorraad.

Sherida is een van de personen die heeft gereageerd. Sherida heeft drie kinderen van 15, 13 en 7 jaar oud. Ze leeft al jarenlang in een appartement van 56 m² met haar drie kinderen. Ze staat nu al bijna 15 jaar ingeschreven om een grotere sociale huurwoning te krijgen. De situatie is onhoudbaar en uitzichtloos, sterker nog door de nieuwe huisvestingsverordening hebben Sherida en haar kinderen helemaal geen kans meer op een betere woonsituatie.

Naast Sherida hebben ook veel oudere mensen gereageerd. Zoals het verhaal van een vrouw van 57 jaar oud, die graag anoniem wil blijven. Ze vraagt aandacht voor 55 plus senioren woningen. Ze behoort tot de kwetsbare groep en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard. Ze staat al jarenlang ingeschreven en wil het liefst beschermd wonen. Doordat ze net niet boven de 60 is én alleen is zonder kinderen/partner kan ze al jaren geen kant op.

Naar aanleiding van o.a. de bovenstaande verhalen zal GroenLinks in de raad verder blijven strijden voor het óók ontwikkelen van sociale huurwoningen in Amstelveen. Daarnaast zal GroenLinks specifiek kijken naar de situatie van ouderen en grote gezinnen. Wij zullen de komende periode meer verhalen van Amstelveners in een onhoudbare woonsituatie publiceren. Wilt u ook uw verhaal kenbaar maken en hiermee strijden tegen het huidige woonbeleid? Dan kunt een e-mail sturen naar  fractie@groenlinksamstelveen.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.