Bijgewerkt: 25 mei 2024

De grote vogelkooi in het Broersepark blijft behouden

Nieuws -> Politiek

Bron: BBA
28-06-2011

De vogelvolière in het Broersepark blijft behouden. Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft zich hier de afgelopen jaren hard voor gemaakt, en inmiddels is mede dankzij de inzet van BBA dit daadwerkelijk gelukt.

Voliere Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De grote vogelkooi in het Broersepark


De redding van de volière bleef lang onzeker vanwege het tekort aan geld in de bezuinigingsronde en een alternatief van vrijwilligers die jammerlijk mislukte. BBA heeft echter de raad en het college gehouden aan de belofte de vogelvolière te redden.

‘We komen op voor onze groene stad,’ stelt Petra Vosters, raadslid voor BBA, ‘Nu is alle ruis dan ook achter de rug; de vogelvolière blijft! De vogelliefhebbende burger kan gerust zijn!’

De laatste tijd is BBA meer succesvol in het opkomen voor het groen in Amstelveen. Zo is er bij nieuwe projecten geen sprake meer van verdichting van groen bij nieuwbouw, hebben de heemparken een rijksmonumentale status gekregen en nu heeft BBA dus ook succes met de vogelvolière, aldus Linda Roos, fractievoorzitter.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.