Bijgewerkt: 12 juni 2024

De kunstenaars van de Vereniging Amstelland Kunst in De Bajes

Nieuws -> Cultuur

Bron: Vereniging Amstelland Kunst
04-04-2014

In het kader van Kunstroute Amstelveen-50 jaar, opent De Bajes haar deuren voor Vereniging Amstelland Kunst (VAK). In 2014 is het 50 jaar geleden, dat de gemeente Nieuwer-Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg. Vanwege de sterke culturele uitstraling, die Amstelveen nu eenmaal heeft, is het plan opgevat dit te vieren met een kunstroute. Deze route, initiatief van Stichting Kunstroute Amstelveen, verbindt “oud en nieuw Amstelveen” met elkaar. Zij loopt van het COBRA-museum naar Museum Jan van der Togt. De Bajes ligt op de route. Dit voormalig politiebureau en jongerencentrum toont 3 weekendenlang kunstwerken van VAK-kunstenaars.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Op 10 december 2013 heeft het College B en W van Amstelveen besloten tot verkoop van het pand Ouderkerkerlaan 1-3, beter bekend als 'De Bajes'. De koper is Claudio Mancinelli, eigenaar van Market Discovery B.V., gevestigd in Amsterdam


De VAK (www.amstellandkunst.nl) is een vereniging voor en door professionele kunstenaars in regio Amstelland, opgericht in 2006. De kunstenaars beoefenen uiteenlopende disciplines zoals schilder- en beeldhouwkunst, fotografie, film, computerkunst, mixed-media, keramiek en edelsmeedkunst.  Naast individuele exposities exposeren de leden regelmatig in groepsverband, onder andere op grote beurzen, zoals de Affordable Art Fair in Amsterdam en diverse kleinere Art Fairs. En met ingang van het paasweekend is de VAK te zien in de Bajes.

Een gevangenis is de Bajes nooit geweest. Wel waren er cellen toen het nog een politiebureau was, 11 in totaal. Ze zijn er nog steeds. Wie weet wie er in gezeten hebben … Geen belemmering voor de VAK-kunstenaars om er te exposeren. Integendeel. Het gebouw, zowel mooi oud en statig als vereenzaamd, appelleert aan de verbeelding van menig kunstenaar. Bovendien een laatste kans voor bezoekers om dit karakteristieke pand voor het laatst in zijn huidige glorie te zien. Want na de VAK-expositie wordt het gebouw grondig verbouwd door de nieuwe eigenaren, Claudio Mancinelli en Rogier van Hagen. De Bajes wordt de nieuwe huisvesting voor het adviesbureau Market Discovery en een restaurant op de begane grond.

Foto Amstelveen
(Bron AVK - 2014)

De uitnodiging van de Vereniging Amstelland Kunst naar 'De Bajes'


Met grote dank aan bovengenoemde business partners en gemeente Amstelveen, krijgt de VAK de kans om op deze uitzonderlijke locatie een prachtige tentoonstelling neer te zetten, waar 20 VAK-kunstenaars met veel genoegen aan meewerken. De kunstwerken staan door het gehele gebouw opgesteld en zelfs de cellen zullen - voor even- een nieuwe bestemming krijgen. Expositie VAK in De Bajes: Ouderkerkerlaan 1-2, Amstelveen. 3 weekenden: 19, 20, 21 april, 26, 27 april, 3, 4 mei 2014.Openingstijden alle weekenden: 11.00-17.00 uur. Officiële opening zaterdag 19 april 2014 om 16.00 uur door Claudio Mancinelli en Rogier van Hagen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.