Bijgewerkt: 21 september 2021

De luchtvervuiling op 'slagader' Beneluxbaan wordt steeds erger

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Claudia Rinke
09-01-2015

Claudia Rinke, zelf bewoonster aan de Boogschutter in Amstelveen heeft dit bericht naar onze redactie gestuurd:

'De Beneluxbaan is tegenwoordig een enorme verkeersslagader en raast en roet dwars door Amstelveen heen! Met name voor de bewoners van de laagbouwflats aan de Boogschutter, uitkijkend op diezelfde verkeersslagader, legt deze enorm drukke verkeersweg dag en nacht een deken van lawaai en luchtvervuiling!


Grotere kaart weergeven


Dit wordt langzamerhand onaanvaardbaar en geeft naast lawaai-overlast ELKE dag, vooral tijdens de spitsuren (i.e. files en stilstaand verkeer vlak voor je deur c.q. raam!) ook steeds meer gezondheidsklachten! Binnen 100-300 meter bevinden zich dus vele woningen en op onze ramen, kozijnen, balkonmeubels en gordijnen zit al snel weer een vette zwarte aanslag door de luchtvervuiling die wordt veroorzaakt door het zware auto- (en trouwens ook vliegverkeer) in de nabije omgeving van diezelfde Beneluxlaan (en de A9 EN Schiphol!). De luchtvervuiling met roet, fijn stof en NOx is ernstig en waarschijnlijk zeer ongezond = ER MOET IETS GEBEUREN!!!

Mijn verzoek is dan ook om deze 'noodkreet' door te spelen naar de c.q. alle verantwoordelijke partijen, dit als artikel te publiceren en er zoveel mogelijk aandacht voor te vragen, zodat er iets aan gedaan wordt!

Bij voorbaat dank voor uw aandacht in deze.
Met vriendelijke groet,
Claudia Rinke



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.