Bijgewerkt: 28 juni 2022

De nieuwe kandidaat wethouders van Amstelveen zijn bekend

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveenweb
20-04-2010

Op dinsdag 20 april 2010 heeft Herbert Raat fractievoorzitter van de VVD-Amstelveen de vier nieuwe kandidaat wethouders van het College van Amstelveen bekend gemaakt. De volgende vier mensen worden op 28 april 2010 tijdens de raadsvergadering voorgedragen:

Raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Herbert Raat, fractievoorzitter van VVD-Amstelveen in zijn werkkamer


Herbert Raat (VVD): financiën, onderwijs, P&O, jeugd, A9;

John Levie (BBA): ruimtelijk ordening, sport, verkeer, cultuur;

Jan-Willem Groot (CDA): economische zaken, regionale ontwikkeling, volkshuisvesting;

Jacqueline Koops (CU/OCA): sociale zaken, WMO, gezin- en jeugd, voorzieningen gehandicapten.

Herbert Raat vertelde vervolgens tijdens het telefoongesprek: “De vier nieuwe wethouders hebben een collegeprogramma gemaakt en vervolgens aan Jan van Zanen, de burgemeester van Amstelveen voorgelegd, want hij maakt natuurlijk ook deel uit van het college. Wij hebben hem om advies gevraagd en gekregen. Dan ga je verder als collegepartijen, weeg je zijn advies en wordt het verder meegenomen in het collegeprogramma. Het uiteindelijke programma gaat straks naar de gemeenteraad”.

De heer Raat zei verder: “Wij hebben bewust voor vier wethouders gekozen, omdat volgend jaar en de jaren daarop wij echt moeten bezuinigen en wij willen proberen om de lasten voor de burgers en de ondernemers in deze zware tijden niet te verhogen. Denk aan de OZB, want iedereen heeft het al moeilijk genoeg. Ook het armoedebeleid van de gemeente blijft overeind, dus de zwakkeren in de Amstelveense samenleving worden blijvend ondersteund door het nieuwe college.”

“Wij gaan ook,- want het geld moet ergens vandaan komen- naar onze eigen kosten kijken, zoals beperking van het inhuren van externe adviseurs bijvoorbeeld, wij moeten efficiënter werken, maar wij moeten er ook voor zorgen, om de begroting toch rond te krijgen.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.