Bijgewerkt: 23 april 2024

De stand van zaken met het Beweegplein bij Panta Rhei

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD- en de SP-Amstelveen
02-02-2021

De fracties van de VVD- en de SP-Amstelveen zijn recentelijk benaderd met betrekking tot de voortgang van de ontwikkeling van het Beweegplein bij de Amstelveense middelbare school Panta Rhei. Bas Zwart (VVD-Amstelveen, woordvoerder Jeugd en Onderwijs) en Wil Roode (SP-Amstelveen, woordvoerder Jeugd en Sport) hebben de handen ineengeslagen en hierover schriftelijke vragen gesteld.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2021)

Bas Zwart (VVD), Pim van den Akerboom (Panta Rhei) en Wil Roode (SP) voor het gebouw van scholengemeenschap Panta Rhei


Bas Zwart: 'Het Beweegplein is een laagdrempelige manier om jongeren meer te laten sporten. Dat jongeren steeds minder bewegen, laat staan sporten, zorgt voor gezondheidsproblemen op korte en lange termijn. Doordat ook bewoners van het openbaar toegankelijke Beweegplein gebruik kunnen maken, verwachten we dat het optimaal gebruikt gaat worden.'

Omdat in een van de plannen in het Sportakkoord staat dat in de buitenruimte van de Panta Rhei een openbaar Beweegplein ontwikkeld gaat worden wordt er tegelijk geïnvesteerd in de verbinding tussen de Panta Rhei en de wijk en haar bewoners. Roode en Zwart hebben tevens voorgesteld om bij het Beweegplein een waterpunt te plaatsen, waardoor er minder behoefte zal zijn aan minder gezonde (sport)dranken.



Wil Roode: 'Zowel de VVD als de SP zien de mogelijkheid om snel een Beweegplein te realiseren bij de Panta Rhei als een stimulans voor de scholieren en voor de bewoners van de wijk Bankras. Wij hopen dat er prioriteit kan worden gegeven aan dit project.'

Pim van den Akerboom, docent lichamelijke opvoeding, is zeer betrokken bij de leerlingen van de Panta Rhei en dan met name bij de kinderen van de ISK (Internationale Schakelklas). Vooral nu in deze coronatijd ziet hij dat veel kinderen onvoldoende bewegen en het Beweegplein bij school is daarom zeer gewenst.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.