Bijgewerkt: 2 mei 2024

De toekomst van het Winkelcentrum Waardhuizen

Nieuws -> Politiek

Bron: Actief voor Amstelveen
12-08-2023

Op initiatief van Actief voor Amstelveen is voor donderdag 31 augustus 2023 een bijeenkomst tussen bewoners van Waardhuizen en Netjes Beheer georganiseerd over de toekomst van het Winkelcentrum Waardhuizen.

De onrust laaide de afgelopen tijd weer verder op toen bekend werd dat ook de speelgoedwinkel gaat sluiten. Michel Becker, fractievoorzitter van Actief voor Amstel zet zich al langere tijd in om het winkelcentrum weer nieuw leven in te blazen. In dat verband werd enige tijd geleden ook een motie in de gemeenteraad aangenomen om tot vernieuwing van het winkelcentrum en omgeving te komen.



Netjes Beheer meldde onlangs dat er inmiddels een begin van een plan is. Dat wil de zegsman van Netjes Beheer, Bart Righarts vastgoedmanager, graag bespreken met de bewoners. In eerste instantie een kleinere groep bewoners. Daar zal ook een maquette van de beoogde bebouwing worden getoond.

Het overleg is informeel en geen complete projectpresentatie als onderdeel van een breder communicatieplan. Zodra de plannen meer concreet zijn worden zij breed gecommuniceerd richting alle direct omwonenden. 'Voor nu is ons primaire doel een aantal bezorgde omwonenden alvast iets te laten zien van de plannen waar nog hard aan wordt gewerkt. Er is op dit moment nog geen enkele zekerheid, wel zijn we positief gestemd en voelen wij ook de steun van de gemeente Amstelveen om het winkelcentrum en daarmee ook de leefbaarheid in de wijk een impuls te geven' - aldus Righarts

Mensen die belangstelling hebben om het gesprek bij te wonen kunnen zich vanaf 20 augustus per e-mail melden bij Brenda van Oeveren, van Participe Amstelland die een selectie uit de aanmeldingen zal maken. Het e-mailadres van Brenda is:  B.van.Oeveren@participe.nu



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.