Bijgewerkt: 2 mei 2024

De vijvers van Middenhoven zijn uitgebaggerd

Nieuws -> Politiek

Bron: Goed voor Amstelveen
01-03-2024

Goed voor Amstelveen heeft vanaf het ontstaan van de partij waterkwaliteit, zuivering en onderhoudswerkzaamheden heel belangrijk gevonden. De gemeente en waterschappen staan voor de taak om tijdig te baggeren en zwerfvuil in het oppervlaktewater te verwijderen.

Dat planning tussen gemeente en waterschap soms lastig is, bleek wel uit het baggeren van de kleine vijvertjes in park Middenhoven, die de laatste decennia niet uitgebaggerd werden. Het was meer modder en blad dan vijver.

Foto Amstelveen
(Foto Goed voor Amstelveen - 2024)

De vijvers in Middenhoven na de bagger werkzaamheden

Het viel veel mensen op dat zowel stank, rommel en het verminderen van het leven onder water aantoonde dat er achterstallig onderhoud was in het verbeteren van de waterkwaliteit. Met name karpers en watervlooien verdwenen.

“Het heeft wat moeite gekost maar wij zijn blij dat de klus nu eindelijk geklaard is. Wij hopen dat eens de karpers en de watervlooien weer terugkomen in het park. En het water van goede kwaliteit is. We hebben meerdere malen aan de bel getrokken en dat is nu gelukt. We hopen dat op korte termijn ook het water bij winkelcentrum Groenhof onder handen wordt genomen”.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.