Bijgewerkt: 5 maart 2024

DeNieuweGalerie van AmstellandKunst in het Stadshart geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb.com
03-12-2022

Las u voorheen altijd over Vereniging Amstelland Kunst met bijpassend logo, sinds december 2022 heeft de AVK, later VAK weer een nieuwe naam, AmstellandKunst met aangepast logo.

En met deze nieuwe naam is de groep van Kunstenaars ook met een nieuw project begonnen. Op vrijdag 2 december 2022 openden zij om 18.00 uur ‘DeNieuweGalerie by AmstellandKunst’, een pop-up galerie in het Binnenhof tegenover de dames modezaak Paprika. Voor de Oud Amstelveners, net aan het begin van het ‘Damesstraatje’.


(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

'DeNieuweGalerie' aan het begin van het Damesstraatje in het Binnenhof

De grote initiator achter dit alles is Hanneke Rijks, die zelf ook kunst aan de muur had hangen. De kunstenaars van de AmstellandKunst gaan deze kunstwinkel zelf beheren en wat er tentoongesteld wordt kan ook gekocht worden.


(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Hanneke Rijks, de initiator van 'DeNieuweGalerie' voor haar eigen werk

Natuurlijk ging de redactie van Amstelveenweb er meteen op af en het moet gezegd worden, het was een vreselijk gezellige bedoening. Verschillende kunstenaars zoals Desiree Wijgman, Mariska Nieuwendijk, Tries Smilde, Annette van Waaijen, Sunny Neeter en Karina Tan waren aanwezig om over hun werken te vertellen en dat creëerde meteen een goede sfeer.

Annette bijvoorbeeld had weer prachtige kunstwerkjes gemaakt met piezelig kleine Franse knoopjes, waarbij je je afvraagt hoe het mogelijk is. Sunny liet ook weer nieuw werk zien en ook van Desiree stonden grote en kleine werken, dus echt voor ieder wat wils.(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Annette van Waayen beschermt haar werken, een flink aantal dus(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De Kunstenaars bieden de bezoekers een hapje en drankje aan

Of er alle dagen een tafel met hapjes en drankjes klaar zal staan blijft een vraag, maar het is de moeite waard om DeNieuweGalerie binnen te lopen. Het leuke is dat er allemaal verschillende kunstwerken staan, hangen of liggen, klein, piepklein en groot, met dus ook verschillende prijzen. De galerie is er in eerste instantie gedurende de maand december te bezoeken. Mocht het de kunstenaars bevallen en rijzen de energielasten niet sky-high, dan kan hun contract worden verlengd.


(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Beeldend kunstenaar Sunny Neeter en haar man Henry(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De 'Pakjes Kunst' automaat(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

En zie hier het doosje van de 'Pakjes Kunst'

Tot slot echt nog een reden om te gaan. Achterin de galerie staat een voormalige sigaretten automaat met hoe verzin je het, Pakje Kunst. Er zijn 8 laadjes en in elk laadje zit een stapeltje Pakjes Kunst. In elk Pakje Kunst zit een kunstwerkje van één van de leden van AmstellandKunst. Indien je 2x een 2 € munt inwerpt, kan je zelf aan de la trekken die je wilt en blijft het natuurlijk een verrassing van wie je een kunstwerkje hebt getrokken. Ze zitten allemaal door elkaar, dus het is toeval als je twee keer van dezelfde kunstenaar zou trekken. Zo leuk bedacht. Klik de link aan van de Pakjesautomaat om meer te lezen over dit initiatief. Het zijn leuke cadeautjes voor vrienden of familie en weer eens wat anders dan een fles wijn of een boeketje.


(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Desiree staat naast een klein aantal werken van haar hand

De galerie is een mooie gelegenheid voor de kunstenaars om zich te blijven profileren en wie weet worden er als het goed loopt ook wel workshops gehouden. Het Stadshart Amstelveen is in ieder geval een nieuwe kunstgalerie rijker geworden.


(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Keramiste Tries Smilde en haar partner(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De kunstwerken aan de muur zijn heel divers

Openingstijden: De hele maand december open: dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag: 10.00 ? 18.00 uur. Zondag en maandag: 12.00 ? 18.00 uur. Donderdag en op dagen met koopavonden: 10.00 ? 21.00 uur.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.