Bijgewerkt: 28 juni 2022

Digitale India Desk in het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
21-07-2014

Per 1 juli 2014 is in het Ziekenhuis Amstelland een digitale India Desk voor Indiase expats geopend. Doel van deze desk is expats te helpen met gezondheidsvragen en te begeleiden naar de verschillende afdelingen en medisch specialisten in het ziekenhuis.

Gezondheidsproblemen zijn nooit plezierig, zeker niet als je in het buitenland woont en niet op de hoogte bent van de lokale mogelijkheden en regelgeving. Medewerkers van de India desk beogen de overgang te vergemakkelijken en helpen expats met de cultuur en regelgeving in de Nederlandse gezondheidszorg.

De India Desk is een gezamenlijk initiatief van amsterdam inbusiness en Ziekenhuis Amstelland. Op de website (www.indiadeskamstelland.nl ) zijn al veel antwoorden te vinden op de meest gestelde vragen. Verder kunt u de desk medewerkers bereiken via e-mailadres indiadesk@zha.nl

Ziekenhuis Amstelland heeft al een aantal jaren een Japan desk in gebruik voor Japanse expats die in een enorme behoefte voorziet.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Dansgroep op het podium van het Diwali festival in 2012. Diwali, ook wel 'lichtjesfeest' genoemd, is voor Indiërs één van de belangrijkste jaarlijkse feesten. Tijdens Diwali worden honderden lichtjes - kleigebakken lampjes, diya's genaamd - aangestoken. De lichtjes symboliseren de overwinning van het goede over het kwade


India Desk

The staff of the India Desk at Amstelland Hospital aims to support Indian expats with their health and medical concerns, and guide them to the appropriate department and medical practices. The Indian desk is digital through e-mail. 

Having health issues is never a pleasant experience, and especially not when living abroad, where one is less familiar to the practices in place. The India Desk aim to ease the transition and help Indian expats become better acquainted to the medical culture in the Netherlands.

Visit the FAQ page for general information about Amstelland Hospital and the Dutch health care system. Feel free to e-mail the India Desk at indiadesk@zha.nl. The India Desk is a joint initiative of amsterdam inbusiness and Amstelland Hospital (Ziekenhuis Amstelland).

Indiërs in Amstelveen

Het aantal Indiërs neemt al jaren toe in Amstelveen. Met 1.819 personen vormen zij de grootste niet-Nederlandse bevolkingsgroep, gevolgd door de Japanse gemeenschap met 1.524 personen. In 2007 bestond deze groep nog uit 1.775 inwoners, 16% meer dan het huidige aantal. (Bron Facts and Figures 2012-2013 van de gemeente Amstelveen)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.