Bijgewerkt: 3 december 2021

Diploma uitreiking van Opstap in 't Open Hof

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
03-07-2012

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Op woensdag 27 juni 2012 mocht ik ruim 20 kinderen hun diploma overhandigen voor Opstap, Opstapje en VVE Thuis. Dit zijn stimuleringsprogramma’s voor de ontwikkeling van het jonge kind. Na het officiële gedeelte volgde een buffet met door de moeders en vaders zelfgemaakte en meegebrachte hapjes. Een prachtige middag.

De drijvende kracht is Emmy Verweij van Cardanus. Samen met haar mensen doet zij zeer goed werk voor kinderen en ouders die een beetje hulp gebruiken kunnen omdat ze vaak uit een ander land komen.

opstap
(Bron H. Raat - 2012)

Wethouder Herbert Raat tussen de kinderen met hun 'Opstap' diploma


Opstap, Opstapje en VVE Thuis (stimuleringsprogramma’s voor de ontwikkeling van het jonge kind) zijn onderdeel van Cardanus Taal en Opvoedingsondersteuning. Dit zijn projecten, waar ouders leren wat zij kunnen doen om de ontwikkeling van hun kind te stimuleren. Zo krijgen de kinderen meer kansen op school en dat verdienden ze ook. Volgend jaar hoop ik weer aanwezig te zijn bij de diploma uitreiking van de volgende lichting talentjes.

Opstap?

Opstap is een programma voor ouders/verzorgers van kinderen van 4- 6 jaar die in groep 1 en 2 zitten en graag willen leren hoe zij hun kind zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op groep 3 van de basisschool om zo de onderwijskansen te vergroten. Het doel van Opstap is de kinderen spelenderwijs voor te bereiden op groep 3 van de basisschool.

Tijdens wekelijkse groepsbijeenkomsten krijgen ouders van de Opstap contactmedewerkster instructie over het Opstap materiaal. Alle werkjes worden duidelijk uitgelegd. Ook wordt geleerd, hoe u situaties en materiaal uit het dagelijks leven kunt gebruiken om de ontwikkeling bij uw kind te stimuleren.

Daarnaast worden er veel thema's behandeld die aansluiten bij alle vragen over kinderen en wordt er informatie geven over de ontwikkeling van kinderen. Er is veel ruimte voor vragen, kringgesprekken en het uitwisseling van ervaringen. De contactmedewerkster komt een paar keer per jaar op huisbezoek om eens samen met uw kind te kunnen werken of specifieke vragen te bespreken. Lees meer over: Opstap op de site van CardanusAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS