Bijgewerkt: 7 december 2023

Draag je eigen gedicht voor in het poëzie café

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
15-01-2016

Echte poëzie loopt op straat. Wat jammer, dat zoveel dichters haar in de wolken gaan zoeken. Woorden van Alphonse de Lamartine en de kern van het poëzie café van boekhandel Libris Venstra en de Bibliotheek Amstelland. Hier kan iedereen zijn, of haar gedicht komen voordragen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

In het café van Libris Venstra


De bibliotheek en de boekhandel nodigen iedereen van harte uit deel te nemen aan dit Poëzie Café op de eerste dag van de week van de Poëzie in 2016. Dit keer sluiten we aan bij het motto van die week; 'Jaren die druppelend versmelten' met als thema ‘herinneringen’. Herinneringen kunnen ons op een roze wolk parkeren, maar kunnen ons evenzeer laten verdwalen in de minder aangename momenten van ons verleden. Poëzie is het genre bij uitstek om het verleden in woorden om te zetten, te bezingen, te bekritiseren, kortom, te herinneren. Heb je zelf een mooi gedicht geschreven, dat je wil voordragen, of wil je een bestaand gedicht laten horen? Alles kan in het Poëzie Café. Meld je hiervoor aan via info@debibliotheekamstelland.nl  o.v.v. Poëzie Café.

Alleen komen luisteren kan natuurlijk ook, hiervoor is geen aanmelding nodig. De toegang is gratis. Donderdag 28 januari 2016 vanaf 19.30 aan Stadsplein 102 in het Venstra Café. Je werk opschrijven is één maar anderen ervan laten meegenieten is natuurlijk nog mooier. Laat je horen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.