Bijgewerkt: 24 juli 2024

Drukke metrolijn en groene straatverlichting op de Amsteldijk

Nieuws -> Politiek

Bron: N. Rodrigues Pereira
09-03-2010

Hierbij stel ik u op de hoogte van enkele vragen, die ik het aan het College zal richten in de mondelinge vragenronde tijdens de raadsvergadering van woensdag 10 maart 2010.

Officieel moet ik deze vragen indienen bij de griffie. Aangezien ik nog geen antwoord van hen heb ontvangen, zou het mogelijk kunnen zijn dat deze vragen onverhoopt moeten worden gesteld als schriftelijke vragen.

1) De metrolijn 51 kent veel problemen. Dat metro's weleens uitvallen is een bekend probleem. De laatste tijd wordt Amstelveen steeds vaker geconfronteerd met een nieuw fenomeen. Sneltrams met slechts de halve lengte.

Om een of andere reden worden deze steeds vaker ingezet, ook tijdens spitsuren. Reizigers hadden al niet veel ruimte en reizen met zo'n korte tram in de spit wordt hiermee nog een stuk minder aangenaam.

Is het College op de hoogte van dit nieuwe fenomeen? Is het College het er mee eens, dat dit niet de kwaliteit is die we mogen verwachten van deze lijn? Wat kan/gaat het College doen - richting het GvB - om deze situatie te verbeteren?

2) Sinds een aantal weken geven de lantaarnpalen op de Amsteldijk Noord groen licht. Behalve dat dit het zicht mogelijk beperkt - vorige week reed er opnieuw iemand in de Amstel -, hoor ik veel geklaag over de uitstraling van de straat. Alle bewoners die ik hierover sprak vinden het nieuwe licht ronduit lelijk. Het straatbeeld wordt er luguber en spookachtig van.

Waarom zijn deze groene lichten opeens geplaatst? Waarom zijn de bewoners niet ingelicht? Wat kunnen zij doen om weer een normaal verlichte straat te krijgen?

Hoogachtend,

 N. Rodrigues Pereira

Gemeenteraadslid PvdA AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.