Bijgewerkt: 25 maart 2023

Dubbel feest op de kinderafdeling van het Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
14-07-2016

Op 12 juli 2016 was het dubbel feest op de Kinderafdeling van Ziekenhuis Amstelland. Allereerst werden de opgeknapte speelkamer en dakterras geopend. Het Ronald McDonald Kinderfonds maakte dit mogelijk door een jubileumgift. Daarnaast ontving Ziekenhuis Amstelland tot grote vreugde de Bronzen Smiley van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Het opknappen van de speelkamer en dakterras is mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds bestond in 2015 precies 30 jaar en wilde ter gelegenheid van het jubileum nóg meer gezinnen met zieke kinderen bereiken. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders. 27 zorgvuldig geselecteerde ziekenhuizen, waar geen Ronald McDonald Huis of Huiskamer is, hebben daarom eenmalig een bijdrage gekregen waarmee ze op hun kinderafdeling de impact van een opname, of behandeling voor zieke kinderen en hun families op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

Foto Amstelveen
(Foto ZHA - 2016)

Ida Zwaan, manager Vrouw en Kind centrum van het Ziekenhuis Amstelland met het certificaat Bronzen Smiley en de medewerkers van de afdeling


“Denk aan een gezellige ruimte, waar ouders even de accu kunnen opladen, terwijl hun kind behandeld wordt”, zegt Marja van Bijsterveldt, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. “Of een kamer waar patiëntjes onbezorgd met hun broertjes en zusjes kunnen spelen, tussen de onderzoeken door, om even te vergeten, dat ze ziek zijn. Want kinderen spelen graag, ook als ze ziek zijn.” Ziekenhuis Amstelland levert volgens Van Bijsterveldt én volgens de onafhankelijke beoordelingscommissie, met hun speelruimte en dakterras een concrete bijdrage aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind.

Bronzen Smiley Stichting Kind en Ziekenhuis. Ongeveer 15 jaar geleden ontwikkelde K&Z de eerste Smiley voor de dagbehandeling en de kinderafdelingen binnen de ziekenhuizen om een nieuwe impuls te geven aan de ontwikkeling van kindgerichte zorg. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot HET kwaliteitskeurmerk voor kindgerichte zorg vanuit het perspectief van het kind en de ouders. Vandaag werd de bronzen smiley officieel overhandigd aan Ida Zwaan, Manager Vrouw-Kind centrum van Ziekenhuis Amstelland. “De bronzen smiley tovert een smile op de gezichten van kinderen en hun ouders,”aldus Ida Zwaan.  “Maar zeker ook op de gezichten van onze medewerkers op de afdeling die de zorg verlenen!”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.