Bijgewerkt: 21 maart 2023

E-coli update 22 uur

Nieuws -> Gezondheid

Bron: PWN
16-05-2007

Op dinsdag 15 mei 2007 heeft onderzoek uitgewezen dat de E-coli bacterie is aangetroffen in het drinkwater van een distributiestation van PWN Waterleidingbedrijf Noord-Holland in Hoofddorp. Uit voorzorg is per direct een kookadvies afgegeven. Dit geldt voor de gemeenten Aalsmeer, Bennebroek, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Haarlemmerliede, Uithoorn en Zandvoort.

De E-coli bacterie is een aanwijzing dat het drinkwater mogelijk is besmet met stoffen die gevolgen kunnen hebben voor maag en darmen, zoals buikpijn en diarree. PWN adviseert u het water voor consumptie eerst 2 minuten te koken. Voor douchen, wassen, afwassen etc. kunt u het water gewoon gebruiken.

Scholen, ziekenhuizen, huisartsen verpleeghuizen zijn tijdig geïnformeerd. Voor drinkwater afhankelijke organisaties zijn alternatieve voorzieningen getroffen. Tot op heden zijn geen ernstige ziektegevallen gemeld.

Ondertussen heeft uitgebreid onderzoek aangetoond waar de besmettingsbron zich bevindt. Volgens De Telegraaf was dit gevonden in een van de zes opslagkelders van het distributiestation in Hoofddorp van PWN. In Haarlem zijn vijf mensen in het ziekenhuis opgenomen met klachten, die op E-coli besmetting lijken.

Deze bron is weggenomen, waardoor er geen sprake is van nieuw besmettingsgevaar. Over de oorzaak van de besmetting is op dit moment nog niets bekend. In de tussentijd wordt het leidingnet door PWN doorgespoeld en wordt het drinkwater voortdurend bemonsterd. Op dit moment verwacht PWN dat het drinkwater in de loop van maandag 21 mei 2007 weer volledig betrouwbaar zal zijn.

Tot en met maandag adviseert PWN de 180.000 huishoudens het drinkwater voor consumptie 2 minuten lang te koken. Voor actuele informatie en de meest gestelde vragen kunt u terecht op www.crisis.nl www.pwn.nl en de websites van de betreffende gemeenten.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.