Bijgewerkt: 24 maart 2023

E-mail sturen aan een zieke in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
16-07-2012

Sinds deze week (29-2012) is het mogelijk via de website van Ziekenhuis Amstelland een persoonlijk e-mailbericht te sturen aan een patiënt. Naast het kaartje, bezoekje of cadeautje is dit een zeer welkome aanvulling op de huidige contactmogelijkheden. De dag, dat de mogelijkheid online ging werd er direct, vanuit de VS én Zwitserland, gebruik van gemaakt.

Het is al twee jaar mogelijk via de website een leuke kaart (per post) te laten sturen aan een patiënt. Ook de postbode doet het nog steeds goed, maar gezien het feit, dat patiënten vaak maar héél kort in het ziekenhuis liggen, of familie en vrienden hebben in het buitenland, is dit een waardevolle aanvulling op alle contactmogelijkheden. En helemaal van deze tijd.

e-mail Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)Zowel patiënten, medewerkers als de verstuurders zijn enthousiast over de nieuwe service. Zo vermeldt iemand in een bericht aan een patiënt: “Het ziekenhuis heeft een prima service, ik stuur een mail, zij drukken het af en geven het aan de patiënten. Mooi geregeld. Ik ben nog in de Zwitserse bergen…Ik wens u het allerbeste en een spoedige thuiskomst.”

Hoe werkt het? Sinds vorige week staat op de website van het ziekenhuis  een invulformulier. Vrienden en familie kunnen dit online invullen en versturen. Het bericht wordt centraal bij het Infocentrum van het ziekenhuis uitgedraaid en direct bij de patiënt bezorgd. Zo is de tijd tussen versturen en bezorgen van het bericht zo kort mogelijk. Mocht de patiënt toch al uit het ziekenhuis zijn ontslagen, dan wordt het bericht nagestuurd per post.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.