Bijgewerkt: 2 maart 2024

Een goed idee voor 'De Bajes'?

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
04-10-2010

Laat het weten aan de VVD!

Dit weekend viel bij veel Amstelveners een flyer op de deurmat van de VVD Amstelveen. De VVD-fractie is zaterdag 2 oktober 2010 namelijk weer de buurten in getrokken om huis-aan-huis te folderen. Ditmaal was in het bijzonder het Oude Dorp aan de beurt. Het thema van de flyeractie was: Goed idee voor 'De Bajes'? Laat het weten aan de VVD!

Onlangs heeft VVD-wethouder Herbert Raat namens het college van burgemeester en wethouders namelijk aangekondigd, dat jongerencentrum De Bajes wordt gesloten. Er maken maar erg weinig jongeren gebruik van dit centrum. Het college B en W wil een effectiever beleid. Jongeren moeten beter worden bereikt en er moet meer gebruik worden gemaakt van bestaande instellingen zoals sportverenigingen.

De Bajes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

De voormalige marechaussee kazerne 'De Bajes' aan de Ouderkerkerlaan


Bijkomend voordeel is, dat het gebouw van 'De Bajes' een nieuwe bestemming krijgt. Dit is een lang gekoesterde wens van veel Amstelveners. Het is namelijk een uniek gebouw op een bijzondere locatie. Deze leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld horeca.

In de komende maanden zal de gemeente zich buigen over de nieuwe invulling van het gebouw. De VVD hoort ook graag uw ideeën voor 'De Bajes'! Deze kunnen nog steeds worden aandragen via www.vvd-amstelveen.nl

De Bajes Amstelveen
(Foto VVD-Amstelveen - 2010)

Leden van de VVD-Amstelveen fractie met wethouder Raat (2de van links) flyeren voor 'De Bajes'


De Bajes?

De Koninklijke Marechaussee kazerne aan de Ouderkerkerlaan 3 werd in 1920 gebouwd en werd in 1944 een politiebureau en deze taak vervulde tot 1965. In 1970 heeft de Dienst Sport-, Jeugd- en Recreatie van de gemeente een deel tot recreatieruimte omgebouwd voor jongeren. Sindsdien heet dit gebouw jeugdcentrum 'De Bajes'. Het College B en W van Amstelveen heeft in augustus 2010 besloten, dat het gebouw een nieuw bestemming moet krijgen. Lees ook: Herinrichting jongerenwerk (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.