Bijgewerkt: 2 december 2021

Een leuk moment

Nieuws -> Politiek

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-10-2011

Als 7-jarig jongetje liep Jeroen Brandes vele jaren geleden door het vroegere raadhuis in Amstelveen. Nieuwsgierig om zich heen kijkend, wat zich daar allemaal afspeelde. En zijn volle aandacht gericht op zijn grootvader, die toen wethouder was.

En daar natuurlijk een eigen kamer had. Waar Jeroen best wel eens naar binnen mocht lopen. Als er geen andere meneren met opa in gesprek waren. Jeroen 's grootvader Ben (Bernard officieel) Goudsmit was een van de meest legendarische wethouders van Amstelveen. 14 jaar lang (1964-1978) wethouder voor sport en jeugdzaken.

Niet alleen de PvdA was destijds zeer tevreden en blij met Goudsmit als lid van het college van Ben W. Goudsmit, werd ook door de andere politieke clubs geroemd. De genetische oorsprong van Goudsmit blijkt te hebben doorgewerkt. Via zijn oma Esther (92), vrouw van de vroegere wethouder Goudsmit.

Brandes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Jeroen Brandes, raadslid voor de PvdA


Nu maakt Goudmits kleinzoon Jeroen Brandes deel uit de PvdA-fractie in de gemeenteraad. En is hij “kind aan huis” in het nieuwe raadhuis aan de Amstelveense Poel. Met goede inzet en met veel plezier zijn herinneringen regelmatig op Opa Goudsmit gericht. "Ik heb 't gevoel, dat ik voor 'n groot deel dezelfde ambities als mijn grootvader heb", vertelt Jeroen Brandes.

"Ik herinner mij goed het uiteindelijke afscheid van hem, als Amstelveens politicus met een groot feest in het vroegere Cultureel Centrum. Waar ik van mijn ouders bij mocht zijn ". Jeroen weet zelfs nog de woorden, die zijn opa toen als een soort mantra vaak debiteerde. "Geef de jeugd de mogelijkheid tot sport, geef ze hiermee de vrijheid, het plezier en de veiligheid om zich blijvend positief te ontwikkelen ".

Jeroen voelt zich enorm gestimuleerd door deze woorden van vroeger van zijn grootvader. Koestert ze en handelt er naar, als hij in zijn functie van gemeenteraadslid over sport en jeugd heeft. "Ik zou evenals mijn grootvader Ben een bruggenbouwer willen zijn ", -zegt hij. "Gedreven, eerlijk en ook bereid mijn foutjes toe te geven", zegt Jeroen. “In de Amstelveense politiek geroutineerde mannen als Remco Pols en Dolf Veenboet hebben mij de nodige lessen geleerd. Mijn ouders Jan en Tineke Brandes-Goudsmit brachten mij de nodige levenservaring bij". Nu maar afwachten, wat Ben 's achterkleinzoon Julian, die bij het Amsterdamse AFC voetbalt, later gaat doen.

Door Richard Leeman, alias Hans de BieAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS