Bijgewerkt: 28 juni 2022

Een nieuw behangetje

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
15-07-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

In het Amstelveens Nieuwsblad van 8 juli 2009 stond dat partijen als de PvdA en Groen Links nu al een nieuwe coalitie aan het smeden zijn. Terwijl de bevolking nog zijn stem moet uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010.

De PvdA en Groen Links zijn kennelijk al een nieuw behangetje aan het uitzoeken voor hun wethouderskamers. De VVD schijnt 'onbetrouwbaar' te zijn. We hebben het gewaagd te zeggen dat als de tunnel voor de A9 onbetaalbaar wordt, we dan de stekker er uittrekken en kijken naar andere oplossingen. Zaken als onderwijs, sport, veiligheid en ouderen gaan bij ons altijd voor.

Achterbank

Toen ik het artikel in de krant las moest ik denken aan een verhaal tijdens de paarse kabinetten. Ministers en mensen die ministers dachten te worden liepen al voor de verkiezingen binnen bij de sjiekere autohandelaren in Den Haag. Ze kwamen alvast testen hoe de achterbank zat. Helaas voor hen bleek een paar maanden later dat de kiezer er toch anders over dacht.

Of het in Amstelveen ook zo gaat is nog afwachten. Het college van B en W gaat eerst terug naar Den Haag om te praten over onze bijdrage van € 100 miljoen voor de A9 en er wordt druk gezocht naar geld bij de provincie en Europa. Of het allemaal kan en verantwoord is weten we over een tijdje.

Als het kan zou dat mooi zijn maar rekeningen doorschuiven naar onze kinderen en hoopvol boekhouden is niet onze stijl. Dat geldt niet alleen voor ons maar ook voor veel andere partijen. Kortom, een nieuw behangetje uitzoeken kan altijd nog.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.