Bijgewerkt: 28 november 2021

Een politiek landschap van openheid

Nieuws -> Politiek

Bron: Jeroen Brandes
26-11-2010

Jeroen Brandes, raadslid voor de PvdA-Amstelveen schrijft het op zijn weblog:

Een politiek landschap van openheid, betrokkenheid en respect van en voor iedereen zou een gemeengoed voor iedereen moeten zijn! Daar eindigde ik afgelopen keer mee!......

In alle openheid heeft de PvdA al aangegeven dat het huidige college te prijzen valt. Ze neemt verantwoordelijkheid, en ook op het gebied van de WMO lijkt het er inderdaad op dat de mensen die het zwaarst getroffen worden ook daar waar mogelijk ontzien worden. In alle openheid hebben wij als PvdA ook aangegeven dat bezuinigen op cultuur pijnlijk is - wel noodzakelijk - maar dat ook wij mee zullen denken aan alternatieven (niet alleen denken, we zijn ook met voorstellen gekomen, het kan anders….).

In alle betrokkenheid heeft de PvdA steeds weer een paar speerpunten die we via pers, debatten en in ons verhaal zullen blijven vertellen. Die betrokkenheid is kort maar bondig. “Iedereen telt mee “ en omdat het nu eenmaal een gegeven is dat de sterkste mensen het vaak wel redden hebben we extra aandacht voor hen die het nodig hebben ( ouderen/mantelzorg…. jongeren/betaalbaar wonen….) . Die betrokkenheid heeft een “eigen” verhaal tot gevolg, dat “eigen” verhaal zal in alle openheid steeds weer verteld worden. Let op verteld, niet verdedigd!

brandes Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Jeroen Brandes (PvdA)


Met alle respect volg ik “ene Cruijff”;

“Je ken beter ten onder gaan met je eigen visie als met de visie van een ander.”

“Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik er voor.”

“Elkaar helpen…zoek het zelf maar uit, je loopt elkaar alleen maar in de weg.”

Wat ik aan wil geven is, dat ik mijn eigen verhaal zal verkondigen, de Partij zal dat ook doen. Natuurlijk zijn we niet overal tegen, maar pas als ik – en/of de partij- een mening en een standpunt vertel en inneem, kan ik er voor zijn en het ook uitdragen.

Daarbij aangetekend dat er wel keuzes gemaakt worden ( zoals eerder beschreven ) maar dat alles meegenomen mag worden en alles bespreekbaar is. Alleen dan vertellen we een duidelijk begrijpbaar en te volgen verhaal. En elkaar helpen.. we hebben dat ene doel de komende jaren die bezuinigingen! En dat weet iedereen! Juist in deze tijd is het van belang om je eigen terrein op te zoeken. Zoek op nieuwe plekken om te bereiken wat we willen, zoek ergens anders dan waar iedereen al zoekt. Zoek het even zelf uit en kom met oplossingen! Daar eindig ik nu mee……

Als voorschot wil ik meegeven dat de komende verhalen ook inhoudelijke voorstellen zullen bevatten waar ik graag een ieders reactie op vraag.

“Zorg dat u op tijd bent met reageren, want anders bent u te laat of nog onderweg!“

Jeroen Brandes

PvdA

Gemeenteraadslid AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS