Bijgewerkt: 17 augustus 2022

Een raadslid van de VVD-Amstelveen is positief getest op corona

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-Amstelveen
25-06-2021

Op 23 juni 2021 is gebleken dat een raadslid van de VVD-Amstelveen positief is getest op corona. Aangezien de VVD-fractie eerder deze week bijeen is geweest, zijn alle fractieleden die bij het overleg aanwezig waren per direct 5 dagen in quarantaine gegaan. Daarmee volgt VVD Amstelveen de RIVM-richtlijnen. 'Safety First' (Veiligheid Eerst) -zegt wethouder Herbert Raat. 

'Toen vandaag duidelijk werd dat een raadslid besmet bleek, is dat keurig gemeld en daarop hebben we direct actie ondernomen', heeft Raat laten weten aan lokale media. 'We hebben iedereen gebeld en alle afspraken van raadsleden en VVD-wethouders die bij het overleg aanwezig waren zijn de komende dagen afgezegd,' zegt Raat.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Herbert Raat (VVD) wethouder


Aangezien deze persoon 2 dagen eerder gevaccineerd was, was de eerste conclusie dat het een reactie op het vaccin was. Toch heeft deze persoon zich direct laten testen en het bleek helaas een coronabesmetting te zijn.

De fractieleden van VVD-Amstelveen blijven de komende 5 dagen wel digitaal bereikbaar voor inwoners en ook nemen de fractieleden deel aan de online commissievergaderingen die deze week staan gepland. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.