Bijgewerkt: 5 december 2022

Een streep in het zand

Nieuws -> Politiek

Bron: Herbert Raat
31-08-2018

raat Amstelveen


Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft erover op zijn weblog


Deze week heb ik aangifte gedaan tegen een vrouw die via Facebook bedreigingen uit tegen een ambtenaar en mij. In het college van B&W hebben we afgesproken om consequent aangifte te doen als onze medewerkers of bestuurders bedreigt of geïntimideerd worden.

Geen recht. Gelukkig gaat het om incidenten. Toch is de impact groot als het je overkomt en vooral voor het thuisfront. Onze medewerkers moeten hun werk kunnen doen in een veilige omgeving. De vrouw wil met de bedreigingen een woonurgentie afdwingen, maar heeft daar geen recht op. Het was overigens niet de eerste keer dat zij intimiderende uitingen deed op sociale media. Begin maart hebben we haar een brief gestuurd, waarin zij werd gevraagd te stoppen met het uiten van dreigementen en de foto’s van ambtenaren te verwijderen.

Niet geaccepteerd. De aangifte hebben we doelbewust ook naar buiten gebracht. Zo trekken we een ‘streep in het zand’, en is voor iedereen duidelijk dat bedreigingen en intimidatie niet geaccepteerd worden in Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.