Bijgewerkt: 22 februari 2024

Eigen woning isolatie wordt gedeeltelijk gesubsidieerd

Nieuws -> Milieu

Bron: Gemeente Amstelveen
11-09-2015

Als u als particuliere woningeigenaar en bewoner gaat investeren in bijvoorbeeld dak- en spouwmuurisolatie, of in de aanschaf van een zonneboiler, draagt de gemeente Amstelveen tot maximaal 15% bij aan de kosten tot een maximum van 1.000 euro per woning. Ook de provincie kent een interessante subsidieregeling.

Deze subsidieregeling geldt voor energiebesparende maatregelen bij bestaande woningen, zoals voor de aanschaf van een zonneboiler, aanbrengen lage temperatuurverwarming, hoog rendement glas (HR++) en dak-, spouwmuur- en vloerisolatie (geen bodemisolatie). In de subsidiepot zit nog 35.000 euro. Op is op. Reageer daarom snel. Maatregelen kunnen overigens niet worden uitgevoerd, voordat er subsidie is verleend. Zie voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier energiesubsidie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Isolatie rondom de verwarmingsbuizen. PUR-schuim wordt veel gebruikt om kieren en naden af te dichten


Wilt u uw woning renoveren en verduurzamen naar het niveau ‘energieneutraal’, maak dan gebruik van subsidieregelingen van de Provincie Noord-Holland. Ga voor 'nul op de meter': subsidie duurzaam renoveren. Sinds 1 januari is de Provincie Noord-Holland gestart met de subsidieregeling Duurzaam renoveren. De regeling is bestemd voor verhuurders en particuliere woningeigenaren die hun woning(en) binnen Noord-Holland laten verduurzamen naar het niveau ‘energieneutraal,’ of ‘nul op de meter’.

De subsidie dekt 20% van de kosten bij een verbouwing vanaf € 25.000 en bedraagt per woning maximaal € 7.000 voor een renovatie tot het niveau ‘Energieneutraal’ en maximaal € 10.000 voor het niveau ‘Nul op de meter’. Totaal is er € 1.000.000 beschikbaar, waarbij de inzet is om het budget gelijk te verdelen onder verhuurders en bezitters van koopwoningen. Verhuurders mogen meerdere woningen verduurzamen, maar het maximale bedrag, waar zij voor in aanmerking komen is € 50.000. Voor appartementencomplexen geldt ook een maximum van € 50.000. Kijk voor meer informatie op www.noord-holland.nl/subsidiesAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.