Bijgewerkt: 25 juli 2024

Eindelijk meer invloed op aantal koopzondagen

Nieuws -> Politiek

Bron: D66-Amstelveen
02-11-2012

Afgelopen woensdag 24 oktober 2012 is in de Tweede Kamer gedebatteerd over een initiatiefwetsvoorstel van D66 en Groenlinks om gemeenten meer zeggenschap te geven over de openingstijden van winkels.

Het voorstel kon rekenen op een meerderheid in de Tweede Kamer. D66 Amstelveen is verheugd met het initiatiefvoorstel en vraagt het College van Amstelveense om de mogelijkheden die het initiatiefvoorstel voor Amstelveen biedt, te onderzoeken.

Op woensdag 30 oktober 2012 heeft de Tweede Kamer officieel met het initiatiefwetsvoorstel ingestemd. Tijdens de Amstelveense raadsvergadering van 8 februari 2012 heeft een grote meerderheid van de gemeenteraad al aangegeven het aantal koopzondagen te willen vermeerderen door delen van Amstelveen als toeristische gebied te bestempelen.

catharina Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Catharina de Leur raadslid van D66-Amstelveen tijdens een raadsvergadering


D66-raadslid Catharina de Leur: “Met het initiatiefwetsvoorstel van D66 en GroenLinks is de vreemde voorwaarde, dat er sprake moet zijn van een toeristisch gebied om meer koopzondagen te mogen toestaan, komen te vervallen. Amstelveen kan nu eigen beleid maken ten aanzien van de koopzondagen. Wij waarderen het blijk van vertrouwen in de lokale democratie.”,

Via schriftelijke vragen zal D66 deze week het college oproepen tijdig in te spelen op het aangenomen initiatiefvoorstel. D66 vraagt het college zo snel mogelijk met een voorstel te komen voor uitbreiding van het aantal koopzondagen. Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.