Bijgewerkt: 5 december 2022

Elektrische auto op de politieke markt in het Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: GroenLinks-Amstelveen
23-02-2010

Op de politieke markt, die vrijdag 26 februari 2010 op het Stadsplein wordt gehouden, zal GroenLinks bij de kraam een elektrische auto laten zien. Belangstellenden kunnen langskomen voor informatie en een proefritje. De elektrische auto stoot helemaal geen vieze uitlaatgassen en fijn stof uit. GroenLinks presenteert de schone elektrische auto dan ook onder het motto ‘Stem GroenLinks: dat lucht op!’.

elektrische auto Amstelveen
(Foto GL- Amstelveen - 2010)

GroenLinks raadslid Albert Maarse met een elektrische auto


GroenLinks wil met deze actie laten zien, dat het echt anders kan en dat verandering ook goed en leuk kan zijn. “Wij kijken opgewekt naar de toekomst en wij denken liever in oplossingen dan in problemen”, aldus GroenLinks raadslid Albert Maarse. “Daarom presenteren wij graag een elektrische auto op de politieke markt in Amstelveen. Luchtkwaliteit en energieverbruik zijn vraagstukken waar we als maatschappij, maar ook hier lokaal in Amstelveen, mee worstelen. De elektrische auto is daarbij een enorme stap vooruit. Wij juichen de introductie van de elektrische auto dan ook van harte toe”.

De elektrische auto stoot helemaal geen vieze uitlaatgassen en fijn stof uit. Zelfs als de stroom voor de auto uit een ouderwetse elektriciteitscentrale komt, is deze nog dubbel zo energie-efficiënt als een auto met een verbrandingsmotor. Het is natuurlijk nog mooier als de stroom duurzaam wordt opgewekt, dan produceert de auto ook geen CO2.GroenLinks presenteert de schone elektrische auto dan ook onder het motto ‘Stem GroenLinks: dat lucht op!’.

Wie interesse heeft om de auto te zien, of om een ritje mee te gaan, wordt van harte uitgenodigd om langs te komen bij de kraam van GroenLinks. Het “E-team” van de GroenLinks-campagne, bestaande uit de raadsleden Hans Koot (o.a. groen, verkeer en OV), Albert Maarse (o.a. energie en milieu) en kandidaat-raadslid Tessa van Wijnen, staat u dan graag te woord.

De politieke markt wordt tegelijk met de reguliere weekmarkt gehouden op het stadsplein. Alle politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart, staan op vrijdag 26 februari 2010 met een kraam bij de fontein.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.