Bijgewerkt: 4 december 2023

Er is weer een editie Cobra Pakt uit!

Nieuws -> Cultuur

Bron: Cobra Museum
25-07-2022

Deze zomer presenteert het Cobra Museum voor Moderne Kunst de tentoonstelling Het andere verhaal – Marokkaans Modernisme vanaf 1956 tot nu, samengesteld door auteur en gastcurator Abdelkader Benali. Het andere verhaal biedt voor de eerste keer in Nederland een overzicht van de ontwikkeling van de Marokkaanse moderne kunst. Tijdens de tentoonstelling is er een uitgebreid programma georganiseerd met workshops, lekker eten en muziek onder de titel Cobra Pakt Uit! Een unieke kans voor jong en oud om kennis te maken de Marokkaanse kunsten, keuken en cultuur, t/m zondag 18 september 2022

Cobra Pakt uit! Het laatste weekend van juli, vrijdag 29 t/m zondag 31 juli 2022, is er weer een editie van Cobra Pakt Uit! Een weekend met divers aanbod van activiteiten voor bezoekers en belangstellenden naar aanleiding van de tentoonstelling Het andere verhaal. Van 14.00-16.00 uur is er ook het hele weekend muziek op het Sandbergplein.

Food to Share. Begin het weekend Cobra Pakt Uit! met heerlijke Marokkaanse hapjes van Bahya Food to Share op vrijdag 29 juli 2022 op het Sandbergplein (voor het museum). Bahya ontdekte, onder de culinaire vleugels van haar moeder, de eeuwenoude en traditionele geheimen van de Marokkaanse keuken; een rijkdom aan smaken en variaties én een schat aan geuren, smaken, kruiden en specerijen. De liefde voor deze bijzondere keuken vormt haar wens om dit heerlijke, pure en kleurrijke eten met een ieder te willen delen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Het gebouw van het Cobra Museum in Amstelveen


Henna door Leyla. Vanaf 12.30 uur kun je het hele weekend gratis je hand(en) met henna laten beschilderen. Leyla van Lelly's Henna ontvangt je achter haar tafel en versiert, in overleg, je huid met haar hennapatronen. Lelly's Henna is een henna artiest uit Amsterdam. Als henna artiest verzorgt zij henna tattoos voor gelegenheden en decoratie.

Instaprondleidingen. Ook de rondleidingen zijn het hele weekend tijdens Cobra Pakt Uit! bij te wonen. Tijdens deze rondleiding van ongeveer een half uur word je meegenomen in de verhalen achter de kunstwerken van de tentoonstelling Het andere verhaal. De rondleidingen zijn om 14.00 uur en om 15.00 uur. (toegang gratis excl. museumtoegang)

Open workshop weven. Op zondag 31 juli 2022 van 14.00-15.30 uur is het mogelijk om een open workshop weven bij te wonen in het atelier van het Cobra Museum. Tijdens deze weefworkshop leert kunstenaar Rosa Smits je de basistechniek van het weven op een weefraam. Zij werkt met wol uit Marokko en je leert hoe je deze kunt onderscheiden van andere textiele materialen. Na afloop neem je je eigen prachtige weefwerk mee naar huis. Er is plek voor max. 15 mensen; vol = vol! Zeker zijn van je plekje? E-mail naar activiteiten@cobra-museum.nl (toegang gratis excl. museumtoegang). Adres: Cobra Museum Sandbergplein 1, 1181 ZX AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.