Bijgewerkt: 8 september 2024

Europa Debat VVD vs. GL-PvdA in P60

Nieuws -> Politiek

Bron: VVD-GLPvdA Amstelveen
22-05-2024

Op 6 juni 2024 vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Helaas krijgt de Europese politiek in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival en het Europees Kampioenschap voetbal weinig aandacht. Weinig mensen weten dat 80% van nieuwe wetgeving in Nederland uit Europa komt.

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2024)

Drs. Marit Maij van GroenLinks-PvdA en Lennart Salemink van VVD

De Amstelveense fracties van VVD, PvdA en GroenLinks hebben daarom een politiek debat georganiseerd in P60 om Amstelveners te informeren over Europa en, nog belangrijker, om Amstelveners op te roepen om op 6 juni te gaan stemmen. In het debat zullen naast de Europese politiek ook tal van andere internationale en actuele onderwerpen ter sprake komen. Het debat zal geleid worden door oud-Tweede Kamerlid Nilüfer GündoNilüfer Gündoğan.

Namens GL-PvdA zal Marit Maij (52 jaar en nr. 3 op de lijst) het opnemen tegen VVD-kandidaat Lennart Salemink (36 jaar, nr. 4 op de lijst). Beide kandidaten hebben uitgebreide kennis en ervaring op de Europese dossiers en staan op verkiesbare posities.

Lennart Salemink (VVD): “De Europese samenwerking is noodzakelijk om echt problemen op te lossen. Ik ben vastbesloten om te strijden voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland. Ik wil mij inzetten voor het behoud van banen en een gezonde economie in alle regio’s van Nederland, voor bescherming tegen Russische agressie. En voor de veiligheid en vrijheid van gemeenschappen zoals LHBTI en de joodse gemeenschap.”

Marit Maij (GL-PvdA): “De vrijheid in Europa en onze waarden staan onder druk. Dit vraagt om duidelijke keuzes over hoe we willen dat Europa eruitziet. Ik wil strijden voor een sociaal, solidair en sterk Europa voor nu en voor volgende generaties. Een Europa gebouwd op bestaanszekerheid, waarin we internationaal optrekken met landen met gedeelde waarden van rechtsstaat en democratie. En waarin we blijven werken aan onze Europese democratie, rechtstaat en pal staan voor rechten van vrouwen, queer en minderheden.”

Om alvast een voorproefje te geven staat hieronder een overzicht van onderwerpen, waar beide kandidaten over van mening verschillen:

Foto Amstelveen
(Bron VVD-Amstelveen - 2024)


Vanaf 16:30 ben je welkom in Café P60 op het Stadshart. Het debat zal van 17-18:00 zijn. Voorafgaand aan het debat kun je beide kandidaten tegenkomen in het Stadshart. Mocht je vragen hebben of stellingen willen aandragen voor het debat, dan kun je e-mailen naar EuropaDebat@amstelveen.nl



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.