Bijgewerkt: 5 maart 2024

Expositie 'Edelsmeedkunst van Anneke Schat' in Museum Jan van der Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
12-01-2019

Van 1 februari tot en met 3 maart 2019 wijdt Museum Jan van der Togt een tentoonstelling aan het nieuwste werk van Anneke Schat (1942) geïnspireerd op speelfilms. Fragmenten die haar sinds haar kinderjaren zijn bijgebleven heeft ze op een vrije en persoonlijke manier vertaald naar sieraden. Bij elke ontwerp zag Schat zich geconfronteerd met de uitdaging om een herinnering een ruimtelijke vorm te geven. Hommages aan de films van haar jeugd. De tentoonstelling toont naast sieraden ook werk op papier.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Anneke Schat volgt de toespraak van museumdirecteur Jan Verschoor tijdens de opening van haar tentoonstelling in het Museum Jan van der Togt op 8 september 2013


Schat is al ruim 50 jaar actief als edelsmid beeldend kunstenaar. Vanaf het prille begin heeft zij door experimentele vormgeving een eigen beeldtaal ontwikkeld, waardoor haar werk uit de verschillende periodes duidelijk herkenbaar is. Zij geniet ruime bekendheid, mede door het decennialang ontwerpen en uitvoeren van de Gouden Televizier-ring, de belangrijkste televisieprijs van Nederland. Schat is voortdurend op zoek naar vernieuwing in haar ontwerpen. Daarbij verliest ze nooit het ergonomische en ruimtelijke aspect van de edelsmeedkunst uit het oog. Tijdens de tentoonstelling is Anneke Schat iedere zondag in het museum aanwezig om over haar werk te vertellen. Publicatie. Bij de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Inspirerende Filmmomenten – Edelsmeedkunst en Schilderingen’. De officiële opening van de tentoonstelling vindt plaats op donderdag 31 januari om 19.30 uur.

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE Amstelveen Tel.: (020) 641 57 54. Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Toegangsprijzen: volwassenen € 11,50, 13 t/m 18 jaar € 6, kinderen tot 12 jaar, Museumkaart, ICOM en Rembrandtkaart gratis.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.