Bijgewerkt: 7 december 2023

Expositie Huib van Vugt in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan vd Togt
15-09-2011

Huib van Vugt ( 1923 – 2008 ) Schilderijen en tekeningen. Museum Jan van der Togt – 2 oktober tot en met 13 november 2011.

De stichting Kunstschilder Huib van Vugt ( SKHVV ) heeft een fraai boek “Een leven in kleur” uitgegeven over het leven en werk van deze kunstschilder. Naar aanleiding van het verschijnen van dit boek organiseert deze stichting in samenwerking met Museum Jan van der Togt een overzichtstentoonstelling van het werk van deze veelzijdige kunstschilder.

Het is de tweede keer, dat schilderijen en tekeningen van Huib van Vugt in het museum te zien zijn, ook in 2003 – bij zijn tachtigste verjaardag – wijdde het museum een goedbezochte tentoonstelling aan hem.

vVugt Amstelveen
(Bron Museum vd Togt - 2011)

Huib van Vugt - Ruïneveld, acryl/doek 80 x 100


De tentoonstelling wordt geopend op zondag 2 oktober 2011 om 14.00 uur door Drs. Sergio Orlandini, voormalige president-directeur van de KLM. Huib van Vugt had een speciale band met de KLM omdat hij in de jaren vijftig en zestig een periode als purser bij deze luchtvaartmaatschappij werkte. Tijdens zijn vele lange reizen naar kleurrijke bestemmingen deed hij veel inspiratie op voor zijn werk.

Die opmerkelijke carrièrestap was tekenend voor deze eigenzinnige geest. In zijn jeugd volgde Van Vugt een opleiding tot tekenleraar maar toen hij het diploma eenmaal in handen had, besloot hij te bedanken voor een leven als leraar en kunstenaar te worden. Zijn werk valt op door pure kleurgebruik en de opzienbarende kracht die het uitstraalt.

Adres: Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur. Zaterdag en zondag : 13.00 – 17.00 uur. Bekijk ook de website van Huib van Vugt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.