Bijgewerkt: 25 juli 2024

Expositie 'Licht' van Fotogroep Coherente in Ouderkerk

Nieuws -> Ouderkerk

Bron: Fotogroep Coherente
04-11-2012

Wij laten van ons horen……….om het LICHT te laten zien.

Omdat wij het al aan zagen komen, dat de maanden aan het einde van het jaar donker zouden worden hebben we gedacht je wat verlichting aan te bieden. Het thema van onze expositie is dan ook “LICHT” en is van 9 november 16.00 uur tot en met 13 december 2012 te bezichtigen in de hal van het gemeentehuis van Ouderkerk aan de Amstel. Is je nieuwsgierigheid gewekt? Ga dan het werk van de fotografen bekijken en zie, hoe zij met het licht geschreven hebben, want schrijven met licht is de letterlijke betekenis van het woord “fotografie”

licht Amstelveen
(Bron Fotogroep Coherente - 2012)

De uitnodiging van Fotogroep Coherente naar de expositie in Ouderkerk


De onderwerpen die je te zien krijgt zijn: Lichtval in Gemeenlandshuis Diemerzeedijk en de Westerkerk; Licht en Zicht in het Westerpark; Het licht in de Basilica di San Pietro in Vaticaanstad Rome; Het Toscaanse zonlicht; Licht op Guggenheim te Bilbao; Het licht op Ameland; de weg naar en van het licht op Terschelling; gekleurd licht op La Defense in Almere en het laatste licht van de draadgloeilamp.

Het afdrukken van alle opnamen is verzorgd door Rick Dijkstra van Dijkstra FotoServices in winkelcentrum Groenhof Amstelveen. Onze fotogroep van Coherente bestaat uit vijf dames: Ria Rijntjes, Lie Bakker, Léonne Starmans, Ans Spronk en Paulien Kruijt en vier heren: Gerard Niese, Gerald Bakker, Einte Bonstra en Hans Keijzer (onze voorzitter) De groep willen we nog best uitbreiden tot een compleet elftal of meer.

Wat we zoal doen met onze foto’s is het bespreken en selecteren van foto’s die permanent worden geëxposeerd in het Dienstencentrum van Coherente in de Diedrick van Haarlemstraat 3 en ook op de 1e verdieping van de sporthal Bindelwijk Koningin Julianalaan 16 in Ouderkerk aan de Amstel. Wij komen elke 3 weken op donderdag bij elkaar in het Dienstencentrum te Ouderkerk om het fotowerk met elkaar te bespreken en soms ook met het oog op een volgende expositie.

Daarnaast organiseren we workshops voor onze leden, zoals portretfotografie en Photoshop en gaan we ook regelmatig met elkaar op stap om samen op locatie te gaan fotograferen. Nadere informatie over de foto’s en de leden kunt u verkrijgen op de dag van de opening op vrijdag 9 november 2012 om 16.00 uur of bij: Ria Rijntjes tel.020-4964743  -  e-mail  riarijntjes@hetnet.nl of Hans Keijzer tel 020-4961016-  e-mail  fotokeij@gmail.comAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.